Den mørke skov

‣ Forfatter: Line Kyed Knudsen

‣ Forlag: Gyldendal

‣ Udgivelsesår: 2013

‣ Pris: 99,95

‣ Målgruppe:11-13 år

‣ Sidetal: 198

2.bind i serien Hjemsøgt

Den mørke skov er andet bind i Line Kyed Knudsens serie, Hjemsøgt. De enkelte bind i serien kan sagtens læses uafhængigt af hinanden, men gør det kun af nødvendighed, for det er et rigtig spændende univers, som forfatteren har spundet sammen.

Isabella er bogens hovedperson og bor i byen Grimsby med sin veninde Lærke og de to tilflyttere, Noah og Asif. Desværre er ikke alt lutter idyl. Noah har modtaget et varsel af sin farmor på hendes dødsleje, hvor hun fortæller ham både om at han vil møde den for ham ukendte pige Isabella og advarer ham om, at noget ondt er på vej, som vil invadere byen og at Isabella og Noah er de eneste, som med deres særlige evner kan stoppe det.

Samtidig må Isabella håndtere sine egne evner for clairvoyance og sin tilknytning til Noah, en tilknytning som utilsigtet giver grobund for jalousi, både i forholdet til bedsteveninden og til Asif, som hun føler sig stærkt tiltrukket af. Det er derfor ikke en let sag at håndtere en mulig spøgelsesinvasion, der kompliceres af en undvegen patient fra den psykiatriske anstalt og en kvindelig forsker i det paranormale, som måske er gået en anelse for vidt i sin forskning. Og midt i hele dette virvar forsvinder Asif.

Line Kyed Knudsen trækker på de traditionelle gyserremedier, her i form af den hjemsøgte skov, den tungeløse munk og en ond herremand ved navn Adam von Ziegler. Disse elementer krydrer hun på effektiv vis med de typiske genvordigheder en teenager kan komme ud for, såsom jalousi, den første kærlighed og de fraværende forældre som kun formår at investere sig i deres arbejde og når de endelig involverer sig i deres børns univers, har de ikke en chance for at forstå, hvad der foregår.

Men bagved disse fortællinger gemmer sig en tredje, som formentlig udfolder sig i senere bind, for hvor har Isabella og Noah deres evner fra, hvordan kan de ligne hinanden så meget og hvad blev der egentlig af den undvegne patient? Grimsby lader tilsyneladende til at være det danske svar på Stephen Kings fiktive by Castle Rock i Maine, idet den åbenbart tiltrækker både spøgelser og særligt udvalgte mennesker til byen.

Det bliver svært at vente med at læse næste bind i serien.

Anmeldelsen er skrevet af Sarah Louise Ann Novak

Uddannet Cand. scient. bibl. Til daglig slår hun sine folder som børnebibliotekar på Vangede Bibliotek, hvor hun udtænker skumle planer for den litterære indoktrinering af bibliotekets lånere. Det er endnu ikke lykkedes hende at læse samtlige titler i børnebiblioteket, men hun har gjort et hæderligt forsøg. Man finder hende fortrinsvis foran hylderne med fantasy-, science fiction- og gyserlitteratur, men i realiteten er hun stort set altlæsende – når hun altså ikke spiller computerspil, strikker, syr eller forsøger at tale sin ene kat fra at overtage verdensherredømmet.