Blomsten der elsker mig

‣ Forfatter: Hanne Kvist

‣ Illustrator: Signe Parkins

‣ Forlag: Gyldendal

‣ Udgivelsesår: 2019

‣ Pris: 229,95

‣ Målgruppe:4+

‣ Sidetal: 32

‣ ISBN: 9788702274868

”Vi bor mellem de to spor.
Der er biler på begge sider.
De skal alle sammen et sted hen:
Derovre skal de den ene vej.
Derovre skal de den anden vej.
Vi er her.
Det er blomsten som snakker.
Jeg er bare en plante.”

Signe Parkins plejer at tegne og fortælle for voksne, som i Tusindfryd – rim og remser (Aben maler /Cobolt 2017) og senest i hendes kunstbog Grøde (Forlaget Uro, 2019) om de svære sider ved et kvindeliv, fortalt i 179 billeder. Hanne Kvist plejer ikke så meget, men er en herlig fortæller i både tekst og billeder for børn, unge og voksne, senest sammen med Lilian Brøgger i fortællingen om Pigen der hed Djamesbond.

Nu har Signe Parkins og Hanne Kvist så slået deres talenter sammen i en billedbog, Blomsten der elsker mig. En bog der er fyldt med varme, poesi og ikke mindst humor. Hanne Kvist står for den korte poetiske tekst, omkranset af Signe Parkins illustrationer, der er fyldt med detaljer, både fra naturen og kulturen – og som også på bedste tegneseriefacon rummer talebobler fra de forbikørende biler – små
ironiske replikker til både teksten og hverdagen: ”Vi har ikke hele dagen. Slap nu af Kirsten.” Og ”Jeg glæder mig så meget til at se Den store bagedyst i aften. Ja, det bliver spændende. Lad lige vinduet være, Karen.”

Blomsten der elsker mig handler kort om blomsten og planten, der bor i midterrabatten mellem to spor i vejen, med masser af biler på begge sider. Det er blomsten der fører ordet og fører sig frem; men det er planten der en dag har fået nok, som river sine rødder op og drager ud i den store verden. Og så finder vej hjem til midterrabatten igen.

Blomsten der elsker mig er en oplagt højtlæsningsbog, hvor læseren og tilhøreren i fællesskab kan gå på opdagelse i Signe Parkins forunderlige billedside, der varierer mellem ren tegneserie og så detaljerede opslag, der sender hilsner til Julie Nords tegninger. Som hun dog kan tegne. Hanne Kvist og Signe Parkins har med Blomsten der elsker mig lavet en lille perle af en billedbog. Det kunne være spændende, hvis der kommer mere fra deres samarbejde. Blomsten der elsker mig anbefales varmt til godnatlæsning derhjemme, til brug i daginstitutionen og i indskolingen.

Blomsten der elsker mig – Gyldendal
Signe Parkins
Hanne Kvist

Anmeldelsen er skrevet af Søren Fanø

Søren Fanø Søren er oprindeligt uddannet som lærer, cand.pæd. og Master i børnelitteratur og tidligere lektor i dansk ved VIA UC. Han har interesseret sig for børne- og ungdomslitteratur og formidlingen af den gennem mange år og er forfatter til både bøger og artikler om denne. Han har været tilknyttet indstillingskomiteen til Kulturministeriets Forfatterpris for børn og unge og Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris. Er særligt interesseret i den litteratur, der er rettet mod børn og unge i skolealderen, og som kræver formidling. Har en særlig svaghed for billedfortællinger i alle afskygninger.