Den sultne zombie

‣ Forfatter: Mette Finderup

‣ Illustrator: Claus Rye Schierbeck

‣ Forlag: Forlaget Carlsen

‣ Udgivelsesår: 2015

‣ Pris: 160

‣ Målgruppe:7+

‣ Sidetal: 51

‣ Sværhedsgrad: Lix 9 / Lettal 19

‣ ISBN: 9788711338698

Hej med dig. Jeg er en zombie. Jeg hedder Zok.
Før hed jeg Tom. Det var, da jeg var i live.
Jeg var lærer. Jeg lærte børn som dig at stave og regne.
 

Tom bliver bidt til en skolefest, af en zombie han tror bare er klædt vildt godt ud. Og så går det, som det går, når man har været offer for et par rådnende zombiebisser. Man dør og genopstår som en evigt sulten zombie. Og det er ikke altid lige nemt at få ram på hjerner. For hesten den vil løbe, og hunden den vil bide. Heldigvis er der jo børn, der er lige ved hånden, når man nu er hovedperson i en bog.

Henvendelsen til læseren der intetanende er med i en gyser fungerer fint. Zoks fjollede og uheldige historie og hans konstante henvendelse til læserne er skæg og velfungerende. Og afslutningen er faktisk overraskende – og frem for alt sjov.

Mette Finderups tone er let og skæg og det understøttes af Claus Schierbecks tegneserieagtige streg, der balancerer mellem det klamme og det sjove.

Skæg læs-selv-bog for de læsere der har taget springet fra de lydrette bøger. Bogen er sjov og med en hovedperson, der både er fjollet og klam og henvender sig til læseren. Humoren er tydelig velfungerende og rammer sin målgruppe (og deres fædre) præcist.

http://finderup.dk/

Anmeldelsen er skrevet af Jakob Kragh

Er cand.mag. med et speciale om børnelitteratur. Jakob har gået på Forfatterskolen for Børnelitteratur; og det var kun med til at hans glæde over bøger til børn og unge bare voksede uhæmmet. Jakob har en forkærlighed for realisme, for sprogligt stramme og sprogligt flippede bøger. Og så har han siden han kunne sætte to ord sammen elsket de bedste rim og remser.