Eilas’ bog – Zombierne 1

‣ Forfatter: Magnus Nordin

‣ Illustrator: Lars Gabel

‣ Oversætter: Ilse M Haugaard

‣ Forlag: Gyldendal

‣ Udgivelsesår: 2014

‣ Pris: 202,50

‣ Målgruppe:12+

‣ Sidetal: 62

‣ ISBN: 9788702160802

“Zombierne – Elias bog” er første bind i en serie på indtil videre to bøger af den svenske forfatter Magnus Nordin.

I romanen giver han et bud på en lukket verden, der ligner øen Gotland, hvor kun ganske få har overlevet en aggressiv zombievirus. Den har forvandlet størstedelen af menneskene til frådende, glubske  zombier, der sulter efter menneskekød.

Her i første bind prøver Elias at tage vare på sig selv og på lillesøsteren Emma.

Søskendeparret kan ikke føle sig sikre nogen steder, og Emma har på det nærmeste opgivet at kæmpe mod de ustoppelige og umættelige zombier- for hvad kan det nytte? De vender alligevel tilbage igen og igen.

Bogen ender med, at der er et lille glimt af håb. Elias og Emma får chancen for at komme væk fra øen med færge – men desværre er der kun plads til én af dem, og så….

Man skal som læser, eller lærer, ikke tage bestik af, at “Zombierne: Elias’ bog” er en både kort og hurtig læst bog. Den er bestemt ikke skrevet til de yngste elever, men er absolut velegnet til fri(tids)læsning for de lidt større elever. Og jeg kender adskillige drenge, der vil føle sig tiltrukket af det blodige og dramatiske indhold. Og af at bogen hurtigt er læst.

Bogen er fremragende illustreret af Lars Gabel. Hans meget levende illustrationer understøtter på bedste vis læsningen. Især hans fremstilling af zombierne, med stikkende røde døde øjne, kan få de små nakkehår til at rejse sig. De ekspressive,  mørke og skræmmende illustrationer passer perfekt til Magnus Nordins dystre og intense fortælling. Så intens at den kun er på godt 60 sider – og det er ikke meget bog til prisen.

Fortsættelsen af historien om søskendeparret: Zombierne: Emmas bog, er anmeldt andetsteds her på hjemmesiden.

På svensk er serien nået til bind 4.

http://larsgabel.blogspot.dk

https://www.dr.dk/tv/se

 

Anmeldelsen er skrevet af Søren Fanø

Søren Fanø (1950-2022) Søren var oprindeligt uddannet lærer, cand.pæd. og Master i børnelitteratur og tidligere lektor i dansk ved VIA UC. Han interesserede sig for børne- og ungdomslitteratur og formidlingen af den gennem mange år og var forfatter til både bøger og artikler om denne. Han var tilknyttet indstillingskomiteen til Kulturministeriets Forfatterpris for børn og unge og Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris. Var særligt interesseret i den litteratur, der er rettet mod børn og unge i skolealderen, og som kræver formidling og havde en særlig svaghed for billedfortællinger i alle afskygninger.