Go gaming 2, call-outs og karriere

‣ Forfatter: Kit A. Rasmussen

‣ Illustrator: Andreas Erstling

‣ Forlag: Gyldendal

‣ Udgivelsesår: 2019

‣ Pris: 129

‣ Målgruppe:12-16 år

‣ Sidetal: 125

‣ ISBN: 9788702275575

Ace, Aim, Anchor, Assist, QWPer, Call-outs, Clutch, Deagle, Defuse, Eco.-runde, Entryfragger, Flashbang, Frag, GG, HP, IGL; Kit, Lurker, Major, Minor, Molotov, Nade,  Pistol-runde, Smoke, Strat, Support.

Hvis disse ord og forkortelser forekommer indlysende og giver gode billeder på nethinden, så er man sikkert i målgruppen for denne seriebog. Måske har man ingen anelse om, hvad der henvises til. I så fald er man faktisk også i målgruppen af læsere.

Det er nummer to i serien om Go Gaming, – holdet der består af Gren8, Gragments, Halo, Muus og Ot2. De spiller Counter Strike, og de er et rimelig godt hold, men ikke såååå gode. Der findes bedre hold, der spiller i større turneringer.

Første bog havde Otto som hovedperson. I nummer to er det Magnus, HaLo, der er hovedpersonen. Han har en lillesøster, der har sukkersyge. Han er en støtte for hende, og han melder sig altid på banen, når hun skal tage sin insulin. Det giver ham store samvittighedskvaler, at han, da han deltager i en gamer-turnering med Go Gaming, har glemt at ringe til lillesøsteren for at minde hende om insulinen.

Et endnu større dilemma er det dog, at han bliver tilbudt en plads på et andet CS-hold, – et hold, der deltager i de større turneringer, og hvor der er professionelle forhold. Kan han gå fra sine holdkammerater? Kan han flytte til Berlin, mens hans søster savner ham hjemme i Danmark? Det er svært at vælge.

Samtidig med, at dette dilemma fylder hos Magnus, spiller Go Gaming med i turneringen NordiCS: ”Smid en smoke fra  Squeaky, siger jeg. Jeg dækker Hut. Tjek, siger Amir, og et sekund senere løber jeg gennem det lille skur, vi kalder Hut, og ud gennem døren. Ender i den lagerhal, vi skal bombe.”

Sådan er der en del game-kommunikation i bogen, hvor man som gamer får indblik i strategien, og samtidig beskrives det på en måde, så også amatør-gamere kan være med.

Vil man vide mere om CS, så er der bag i bogen to sider med faktaoplysninger om spillet:

”CS:GO spilles af to hold med fem spillere på hver. Det ene hold spiller terrorister, hvis mål er at plante en bombe og / eller gøre det af med modstanderholdet. Det andet hold spiller counter-terrorister, og de skal forhindre terroristerne i at plante bomben. Når der er spillet 15 runder, skifter man side. En runde varer et minut og 55 sekunder, eller 40 sekunder fra bomben er plantet. En runde slutter dog, så snart alle spillerne på det ene hold er elimineret.
I en kamp spilles der som regel bedst ud af 1, 3 eller 5 maps” 

Sådan bliver man klogere på fascinationen ved gaming. Man får også (hvis man nu ikke er gamer) et indblik i den verden, der fylder meget for mange.

Først og sidst er det en bog om venskab, om forpligtethed, om ærlighed og alle de dilemmaer, man møder på sin vej ud i voksenverdenen. Der er grund til at glæde sig over serien. Forsidebilledet og titlen signalerer en gamer-målgruppe, men målgruppen er større. Det er en bog, der kan læses af mange unge og yngre læsere.

 

Link:

Om udgivelsen

Anmeldelsen er skrevet af Bodil Christensen

Underviser på Læreruddannelsen i Aalborg, medlem af Kulturministeriets Børnelitteraturpris-komite, anmelder ved ”Efterskolen” og ”Dansk Pædagogisk Tidsskrift”, fast klummeskribent ved Nordjyske Stifttidende. Boglæser – af såvel skønlitteratur for børn som skønlitteratur for voksne. Bodil har været dansklærer i mange, mange, mange år – derfor er al læsning af alle tekster altid (næsten altid) læst med ”lærerblikket”: Hvad kan jeg bruge det til, hvem vil blive lykkeligere/ klogere/ dygtigere eller underholdt af dette? Denne erhvervsskade gør hende – som næsten alle dansklærere – til den fødte anmelder. Bodils børne favoritlæsning er billedbøger, bøger med billeder og så – i den anden ende af skalaen: Ungdomsbøger. Af voksenlitteraturen er favoritterne: Per Petterson, Erlend Loe, Karl Ove Knausgaard og andre gode forfattere.