Kongen kommer – Maros rejse 1

‣ Forfatter: Jo Salmson

‣ Illustrator: Åsa Ekström

‣ Oversætter: Kamilla Jørgensen

‣ Forlag: Carlsen

‣ Udgivelsesår: 2014

‣ Pris: 199,95

‣ Målgruppe:10+

‣ Sidetal: 107

‣ Sværhedsgrad: Lix 22

‣ ISBN: 9788711352229

En lille, låst dør fører direkte igennem væggen ind til stridshestene.
Jeg kan høre, hvordan de sparker med deres store hove mod trævæggene. ()
Jesse kniber læberne sammen. Han ved godt at jeg bestemmer. Alligevel forsøger han at protestere.
’Ridder Finn bliver …’ begynder han.
Men jeg har bestemt mig.
’Jeg er ligeglad med, hvad du mener,’ siger jeg. () ’du har bare at adlyde min ordre.’ 

Maros højeste ønske er at blive ridder lige som sin far. Han drømmer om at kæmpe mod drager og røvere ved kong Edrics side og at ride på en stor og flot hest. Heldigt for Maro er han den ældste søn, og kongen kommer snart, og så er han blevet lovet, at han skal være page ved kongens hof. Og page er et springbræt til at blive slået til ridder.

Men ikke alting flasker sig ikke efter Maros drømme. Faren insisterer på, at Maro skal ride på den mere end almindeligt fredelige pony Klippe, og en lille, tyk, omgængelig ganger er bestemt ikke skabt for en page in spe – synes Maro.  Og så er der ellers lagt op til et begyndende ridderdrama, hvor der ikke er meget, der går efter Maros planer.

’Kongen kommer’ er første bind i Jo Salmsons fantasyserie om drengen Maro, der tager på rejse for at redde kongen, sin egen ære og drømmen om at blive ridder.

Det er en læs-selv-bog og måske derfor er første bind lidt vel skematisk og forudsigelig i både sprog og måden at opbygge drama og konflikter på.

Bogen er illustreret fint og anonymt af Åsa Ekström. Både forfatter og illustartore r også kendt fra serien  om tiggerdrengen Tam

Første bind i en lidt for skematisk læs-selv-fantasy-serie om drengen Maro, hvis største drøm er at blive ridder – men da kong Edric kommer til hans borg ødelægger Maro meget for sig selv. Og ingenting bliver derfor, som han har regnet med.

Anmeldelsen er skrevet af Jakob Kragh

Er cand.mag. med et speciale om børnelitteratur. Jakob har gået på Forfatterskolen for Børnelitteratur; og det var kun med til at hans glæde over bøger til børn og unge bare voksede uhæmmet. Jakob har en forkærlighed for realisme, for sprogligt stramme og sprogligt flippede bøger. Og så har han siden han kunne sætte to ord sammen elsket de bedste rim og remser.