Lykkestenen – Et strejf af magi 1

‣ Forfatter: Sandra Schwartz

‣ Illustrator: Lars Horneman

‣ Forlag: Carlsen

‣ Udgivelsesår: 2015

‣ Pris: 199,95

‣ Målgruppe:9+

‣ Sidetal: 85

‣ ISBN: 9788711450925

Det er skørt. Jeg ved det godt. Men jeg føler mig anderledes. Mere modig. Og sjovere (…) Det er på grund af stenen. Jeg er sikker på det. Jeg kan ikke sige hvorfor eller hvordan. Jeg ved bare, den gør et eller andet. Dybt inde i mit hoved hvisker en stemme. Den siger, at stenen ikke er min. At jeg skal give den tilbage. Jeg skubber den fra mig. Nu har jeg det jo lige så sjovt. 

”Lykkestenen” handler om veninderne Runa, Frida og Vigga. Runa og Frida er bedste venner og laver alt sammen. Da Frida skal på ferie, er Runa (som er den generte af de to veninder) lidt usikker på hvordan ugen i skolen vil forløbe. Men så starter den nye pige Vigga, og hun og Runa bliver med det samme gode venner. Det giver dog en del forviklinger, da Frida kommer tilbage og føler sig glemt af Runa.

Samtidig er der den krølle på historien, at Runa og Frida en dag er inde i en ny butik i indkøbscentret – en af den slags butikker, der handler om helsekost og healing. Runa kommer til at tage en smykkesten med sig ud af butikken. Hun ved egentlig godt, hun bør aflevere den igen, men stenen føles magisk, når hun holder den, og hun kan ikke rigtig få sig selv til at aflevere den. Da så Vigga starter i klassen, og det viser sig at hendes mor er indehaveren af den nye butik, bliver tingene endnu mere komplicerede!

Bogen har desuden små sort-hvide illustrationer undervejs, som fint beriger historien uden at fylde for meget.  Generelt har illustratoren Lars Horneman virkelig gjort et godt stykke arbejde, og jeg tror mange læsere vil falde for hans charmerende, enkle illustrationer.

“Lykkestenen er første del af serie ”Et strejf af magi”, hvor hver enkelt bog kan læses for sig. Det er en rigtig fin bog, om end magi ikke fylder så meget i historien, som jeg troede ved første øjekast. Det gør dog slet ingenting, da historien om venskab i sig selv er helt suveræn! Jeg er sikker på at mange piger vil kunne genkende sig selv i enten hovedpersonen Runa eller en af bikaraktererne, og følelsen af båndet mellem veninder og de komplikationer og jalousi-situationer, der kan opstå, fik mig faktisk helt tilbage til min egen barndom, simpelthen fordi forfatteren beskriver det hele så levende.

Alt i alt en varm anbefaling herfra!

http://www.sandraschwartz.dk/

http://larshorneman.blogspot.dk/

http://www.carlsen.dk/

Anmeldelsen er skrevet af Line Frømann Ehlers

Line er uddannet bibliotekar DB anno 2007 og har arbejdet som bibliotekar siden; først på Herning Bibliotekerne og siden 2017 på Skive Bibliotek. Hun elsker det gode gys, både for børn og voksne, og læser derfor meget i den genre. Hendes litterære interesser spænder dog vidt, så hun elsker også en god fantasyroman eller dystopi. Efter Lines liv er blevet beriget med to fantastiske børn, er hun helt naturligt også blevet interesseret i bøger for de allermindste, herunder billedbøger, letlæsningsbøger og højtlæsning - der læses generelt i uhyrlige mængder på hjemmematriklen. Line har anmeldt både børne- og voksenlitteratur flere steder bl.a. i Herning Folkeblad og flere steder på nettet.