Mira – #bumser #baby #briller

‣ Forfatter: Sabine Lemire

‣ Illustrator: Rasmus Bregnhøi

‣ Forlag: Gyldendal

‣ Udgivelsesår: 2022

‣ Pris: 150 kr.

‣ Målgruppe:Fra ca. 8 år.

‣ Sidetal: 111

‣ ISBN: 9788702362039

I denne syvende bog om pigen Mira sker der virkelig ting og sager. Mira skal have en halvlillesøster. Hun begynder at få bumser og opfører sig i det hele taget ret teenage-agtigt. Måske er der også en spirende kærlighedshistorie?

I vanlig, skøn fortællestil følger vi Mira i hendes hverdag; skiftevis på husbåden hos moderen og hendes kæreste, og faderen og hans kæreste og deres fælles barn, Miras lillebror. Det viser sig dog, at de venter sig igen. Mira skal nu forholde sig til at få en baby i huset. Men måske er det egentlig ikke så slemt, når det kommer til stykket?

I skolen ser Mira en pige fra klassen blive mobbet, fordi hun har taget på efter at være stoppet til svømning. Det falder hende virkelig for brystet. Hendes egen flok af veninder er heldigvis gode til at støtte hinanden i, at man er god nok, lige præcis som man er.  Pigen der mobber får senere sin egen medicin at smage, da hun selv får bøjle på og oplever at være frygteligt flov over sit udseende.

Samtidig er der kammeraten, der pludselig får mærkelige følelser til at boble i Mira. Måske kunne det være dejligt, hvis de to var mere end bare venner. Men hvordan får man sagt sådan noget?

Bogen er en graphic novel. Hele herligheden er illustreret af Rasmus Bregnhøi, der med sin fantastiske streg og muntre farver får løftet historien til et helt nyt niveau. Hele historien emmer af et overskud og kærlighed til præ-teenageren.

Der er en sjov lille gimmick i, at Mira på et tidspunkt får tilbudt at læse bogen ”Hvad er sex”, som er skrevet og illustreret af – netop henholdsvis Sabine Lemire og Rasmus Bregnhøi.

Mira-bøgerne minder lidt om Raina Teglemeiers graphic novel-serie, der starter med ”Smil” og indtil videre tæller tre bøger. Der er den samme form for stilfærdige hverdagshumor.

Den syvende Mira-bog foregår i samme fantastiske, jordnære og let genkendelige stil. Jeg tror vi alle venter spændt på at se hvad der kommer til at ske med Mira

 

Mira-bøgerne

 

Anmeldelsen er skrevet af Line Frømann Ehlers

Line er uddannet bibliotekar DB anno 2007 og har arbejdet som bibliotekar siden; først på Herning Bibliotekerne og siden 2017 på Skive Bibliotek. Hun elsker det gode gys, både for børn og voksne, og læser derfor meget i den genre. Hendes litterære interesser spænder dog vidt, så hun elsker også en god fantasyroman eller dystopi. Efter Lines liv er blevet beriget med to fantastiske børn, er hun helt naturligt også blevet interesseret i bøger for de allermindste, herunder billedbøger, letlæsningsbøger og højtlæsning - der læses generelt i uhyrlige mængder på hjemmematriklen. Line har anmeldt både børne- og voksenlitteratur flere steder bl.a. i Herning Folkeblad og flere steder på nettet.