Bogen indledes med en hilsen fra Mira, hvor det blandt andet står:
”Jeg elsker at lave kreative ting og sager. Det har jeg gjort, fra jeg var lille. (…) Mine projekter kan du lave, som jeg har gjort, eller bare lade sig inspirere. Jeg har lavet skabeloner, som du kan tegne af med mønster – eller bagepapir og en blyant. Men det kan også være, at du vil lave din egen skabelon. (…) Jeg har sat et mormorstempel i bogen, der hvor det er svært. Det er ikke sikkert, at du har en mormor, der kan hjælpe, men så der måske en anden, som kan. YouTube er et godt alternativ til mormor.”
Mira kender mange fra (mindst) otte Mira-bøger. Det kan også være fra letlæsningsbøgerne om Mira. Mira er en kvik pige, der har gang i mange ting, men hun er altid bedst, når hun er sammen med vennen Louis og veninderne Naja og Liva. Det er ikke vigtigt at have læst de foregående bøger om Mira, hvis man vil give sig i kast med kreative projekter med afsæt i Miras Kreabog. Det er bare at gå i gang. Der er seks kapitler: Strik og garn, Byg, Tegn og mal, Sy, Smyk og pynt og endelig Jul.
Man kan lave alt. Noget af det ser ret indviklet ud for en otte-årig, men så kan man jo vælge nogle af de nemmere projekter. Der er venindearmbånd, knyttede nøgleringe, kartoffeltryk (det havde de fleste nok glemt), brocher, miniteater, nytårshatte og så er der strikke-kapitlet med pomponer (herligt at se, at de kan laves så varieret); tørklæder og en trøje.
Der står, hvad man skal bruge af materialer, når man går i gang. Vil man lave pomponer, så skal man have tykt garn og filt, måske også toiletrullerør og stofrester. Man skal bruge mønsterpapir, skabeloner, et strygejern, en tekstiltusch, limstift og limpistol. Der er masser af billeder, skabeloner og tegninger, så man kan se, hvordan det endelige resultat skal være.
Man kan også lave et herbarium. Det kunne være en fantastisk indgang til en basisviden om Danmarks flora. Her ser man Mira, der koncentreret finder blomster, lægger dem i pres og fører dem ind i herbariet med findested, navn og dato. Det bør være sommerens projekt: Et herbarium.
Undervejs i de mange projektbeskrivelser kommenterer en tegnet figur, Mira, det, der skal bygges, sys eller tegnes. Det bliver på den måde til netop ”Miras Kreabog”.
Det vil være herligt for børn at bygge, sy og tegne. Det kræver opbakning fra de voksne, når der skal findes materialer, læses vejledninger og samles masker op, men det må der være. Altså opbakning og tid til fordybelse i herbarier, knyttede nøgleringe og smykker. Det er en stor fordel, at man vil kunne finde de fleste materialer og det meste værktøj i de fleste hjem. Og det er også en stor fordel, at nogle af projekterne kan være fælles familieprojekter.