Ravnenes hvisken 1

‣ Forfatter: Malene Sølvsten

‣ Forlag: Carlsen

‣ Udgivelsesår: 2016

‣ Pris: 199,95

‣ Sidetal: 702

‣ ISBN: 9788711492734

En vil hun forelske sig i. En vil blive hendes bedste ven. En vil redde hendes liv. Og en vil slå hende ihjel.

17-årige Anne bor i en lille by i Nordjylland og er lige startet på gymnasiet. Anne har det ikke helt nemt – hun er hoppet fra plejefamilie til plejefamilie eller institutioner fra hun var helt lille, og hendes krigeriske temperament har ikke givet hende mange venner. Derudover er hun clairvoyant; når hun rører ved folk, kan hun se deres fortid, og hun kan også fornemme deres sindsstemning, bare hun er i nærheden af dem.

Da hun starter i gymnasiet, ændrer tingene sig dog. Hun kommer i klasse med gudesmukke Mathias og den kønne, mystiske Luna, som begge brænder for at blive venner med hende.

Samtidig plages området af en seriemorder, der udelukkende går efter unge, rødhårede piger. Det viser sig efterhånden, at der er mere mellem himmel og jord, og før hun ved af det, er Anne involveret i hændelserne (og den lækre unge politibetjent, der er sat på sagen). Anne får også, lidt uventet, et job på en velbesøgt bar inde i byen, drevet af den ældre Frank, der efterhånden kommer til at agere som en slags faderfigur for hende. Og hvad er det så for resten, der foregår med den unge, veltrænede, tilbagetrukkede pedelmedhjælper Varnar, der altid virker sur og tvær over for Anne, men som alligevel altid er til stede, når der sker noget dramatisk i hendes liv?

Annes socialrådgiver lader hende overtage sine forældres hus, som har stået efterladt i mange år, og hun flytter ind sammen med hunden Monster, en kæmpestor hund, der en dag bare begyndte at følge efter hende, og som nu følger hende overalt og agerer beskytter for hende. Det viser sig dog, at der er noget mærkeligt ved huset (og ved hunden, for den sags skyld).

Anne plages af natlige mareridt, hvor hun ser en ung kvinde blive kvalt af en mand, og hun plages nu af frygt for, om det har noget med de myrdede unge piger at gøre.

Teksten uden på bogen En vil hun forelske sig i. En vil blive hendes bedste ven. En vil redde hendes liv. Og en vil slå hende ihjel sætter virkelig stemningen for bogen. For hvem kan Anne stole på af alle dem der omgiver hende? Vi ved jo som læser, at en af dem vil slå hende ihjel – men hvem?

På trods af romanens omfangsrige 706 sider, læste jeg den næsten i ét stræk – den var på det nærmeste umulig at lægge fra sig igen.

Måske er en af grundene til, at bogen fungerer så godt, at den kombinerer mange forskellige genrer. Kærlighed og lækre hankønsvæsner (som næsten alle efterstræber vores heltinde), såvel som hverdagsproblemerne, når man er ung og utilpasset, blandes med et virkelig spændende krimiplot, som hele tiden twistes, så man holdes på kanten af stolen – og alt det kombineres med nordisk mytologi i en nutidig sammenhæng, som så også lige kombineres med fantasyelementer, hvor personerne i historien viser sig at have forskellige kræfter inden for det overnaturlige.

Og så er hovedpersonen Anne bare for sej! Hun lader sig ikke gå på af noget som helst, kan sagtens klare sig selv og er ikke bange for at slå fra sig, hvis det er nødvendigt.

Jeg kan lige så godt starte med at sige det: Jeg har INGEN negative ting at sige om denne bog. Som i: Ingen overhovedet! Det er simpelthen den mest velskrevne, spændende, fantastisk lækre bog, jeg har læst i flere år (og det siger ikke så lidt, hvis man ved hvor mange bøger jeg læser!).

”Ravnenes hvisken” er Malene Sølvstens debutroman, og efter sigende udkommer bind to i 2017, og bind tre året efter. Det kan bare KUN gå for langsomt!

 

http://malenesolvsten.com/om-forfatteren/

http://www.carlsen.dk/

Anmeldelsen er skrevet af Line Frømann Ehlers

Line er uddannet bibliotekar DB anno 2007 og har arbejdet som bibliotekar siden; først på Herning Bibliotekerne og siden 2017 på Skive Bibliotek. Hun elsker det gode gys, både for børn og voksne, og læser derfor meget i den genre. Hendes litterære interesser spænder dog vidt, så hun elsker også en god fantasyroman eller dystopi. Efter Lines liv er blevet beriget med to fantastiske børn, er hun helt naturligt også blevet interesseret i bøger for de allermindste, herunder billedbøger, letlæsningsbøger og højtlæsning - der læses generelt i uhyrlige mængder på hjemmematriklen. Line har anmeldt både børne- og voksenlitteratur flere steder bl.a. i Herning Folkeblad og flere steder på nettet.