Ricky Ricotta og Moskitomutanterne fra Merkur

‣ Forfatter: Dav Pilkey

‣ Illustrator: Dan Santat

‣ Oversætter: Lars Bøgeholt Pedersen

‣ Forlag: Gyldendal

‣ Udgivelsesår: 2015

‣ Pris: 99,85

‣ Målgruppe:5+ / selvlæsning fra 9 år

‣ Sidetal: 128

‣ ISBN: 9788702167115

Ricky havde tre opgaver tilbage. ”Hvad er to gange tre?” spurgte han højt for sig selv.
Rickys robot ventede udenfor. Han ville gerne hjæpe, så han gik over til lærernes parkeringsplads og tog nogle biler.
Megarobotten lagde tre biler i en bunke, og så lagde han tre biler i en anden bunke.

Det er Rickys skoledag, – og her hans matematikstykker – der bliver nemmere og mere konkrete, når megarobotten lige giver lærerens bil et karatehug, så det bliver til et divisionsstykke. Det er fortsat en daglig kamp mellem megarobotten og de fjender, der nu viser sig for Ricky. Her er det nogle moskitoer fra Merkur (en lille planet, hvor det enten er for koldt eller for varmt). Så kæmpes der i et skoleunivers.

Teksten er såvel tegninger som skrevne ord, det er tegneserie, det er billeder i ”vend-o-rama”-stil og det er letlæseligt for nybegyndere i læsningen.

Dette er anden bog i serien, der kommer mange, mange, mange flere, – og det er megagodt.

 http://www.pilkey.com/

Anmeldelsen er skrevet af Bodil Christensen

Underviser på Læreruddannelsen i Aalborg, medlem af Kulturministeriets Børnelitteraturpris-komite, anmelder ved ”Efterskolen” og ”Dansk Pædagogisk Tidsskrift”, fast klummeskribent ved Nordjyske Stifttidende. Boglæser – af såvel skønlitteratur for børn som skønlitteratur for voksne. Bodil har været dansklærer i mange, mange, mange år – derfor er al læsning af alle tekster altid (næsten altid) læst med ”lærerblikket”: Hvad kan jeg bruge det til, hvem vil blive lykkeligere/ klogere/ dygtigere eller underholdt af dette? Denne erhvervsskade gør hende – som næsten alle dansklærere – til den fødte anmelder. Bodils børne favoritlæsning er billedbøger, bøger med billeder og så – i den anden ende af skalaen: Ungdomsbøger. Af voksenlitteraturen er favoritterne: Per Petterson, Erlend Loe, Karl Ove Knausgaard og andre gode forfattere.