Skolerevyen

‣ Forfatter: Gertrude Kiel

‣ Illustrator: Ditte Lander Ahlgren

‣ Forlag: Alinea

‣ Udgivelsesår: 2023

‣ Pris: 190 kr.

‣ Målgruppe:fra 9 år

‣ Sidetal: 39 sider

‣ ISBN: 9788723564634

 ”Da jeg kom hjem den dag, stillede jeg mig foran spejlet og så mig selv dybt og længe i øjnene. ”Hvad tænker du på?” spurgte jeg mig selv. Der kom ikke noget svar. Jeg havde gået til guitar i to år, og jeg var ikke ligefrem fantastisk til det. Men jeg havde skrevet en sang, og jeg havde virkelig meget lyst til at optræde med den. Eller, det havde jeg, da jeg skrev mit navn på listen. Nu havde jeg mest angst ved tanken om at stå på den scene.”

Britta har meldt sig til skolerevyen med en sang, hun selv har skrevet om at tro på sig selv og følge sine drømme. Hun skal også selv spille guitar til. Det kommer bag på alle omkring hende, at hun har turdet melde sig til, for Britta plejer at være meget introvert og ikke have lyst til at stille sig frem foran andre. Måske kommer det også en lille smule bag på Britta selv. I hvert fald kan hun mærke nervøsiteten tage til, efterhånden som dagen for skolerevyen nærmer sig.

Hun ender, efter en del strabadser, med at gennemføre – ikke perfekt, men oplevelsen giver hende dog alligevel en følelse af at turde tro på sig selv.

Bogen er illustreret undervejs i blå-lilla nuancer af Ditte Lander Ahlgren, illustrationer der virkelig løfter historien. Der er både illustrationer med og uden talebobler, og sammen med illustrationen med teksten til den sang, Britta har skrevet, i slutningen af bogen, giver det en ekstra dimension til historien.

”Skolerevyen” er en fin kortroman om at være usikker og om at lære at turde stå ved sig selv og sine egne holdninger uden at lytte til, hvad andre siger om én.

Anmeldelsen er skrevet af Line Frømann Ehlers

Line er uddannet bibliotekar DB anno 2007 og har arbejdet som bibliotekar siden; først på Herning Bibliotekerne og siden 2017 på Skive Bibliotek. Hun elsker det gode gys, både for børn og voksne, og læser derfor meget i den genre. Hendes litterære interesser spænder dog vidt, så hun elsker også en god fantasyroman eller dystopi. Efter Lines liv er blevet beriget med to fantastiske børn, er hun helt naturligt også blevet interesseret i bøger for de allermindste, herunder billedbøger, letlæsningsbøger og højtlæsning - der læses generelt i uhyrlige mængder på hjemmematriklen. Line har anmeldt både børne- og voksenlitteratur flere steder bl.a. i Herning Folkeblad og flere steder på nettet.