American Royals

‣ Forfatter: Katharine McGee

‣ Forlag: CarlsenPuls

‣ Udgivelsesår: 2019

‣ Målgruppe:14+

‣ Sidetal: 440

‣ ISBN: 9788711902264

Du har hørt historien så mange gange, at du kan den udenad: Efter slaget ved Yorktown faldt oberst Lewis Nicola på knæ foran general George Washington og tryglede ham på vegne af hele nationen om at blive den første konge af Amerika.

Generalen sagde selvfølgelig ja.

Historikere elsker at diskutere, om tingene kunne være gået anderledes. Hvad, hvis general Washington havde nægtet at blive konge og i stedet havde bedt om at blive leder af et folkestyre? Eller premierminister? Eller måske ville han have opfundet et helt nyt ord for den stilling, som for eksempel præsident?

Tænk hvis ovenstående virkelig var sket for 250 år siden. Hvordan ville USA så se ud i dag? Det giver Katharine McGee os et bud på i American Royals. I denne højintensive lovestory er vi med helt oppe i de allerhøjeste luftlag i det amerikanske samfund, nemlig i hjertet af Washington-familien, den amerikanske royale familie.

Bogen handler om familiens tre halvvoksne børn, Kronprinsesse Beatrice og tvillingerne Samantha og Jefferson, i den periode af deres liv, hvor de skal til at demonstrere, at de godt kan leve op til deres ansvar som unge og royale. Beatrice skal vise, at hun er klar til at overtage tronen som den første kvindelige regent, og tvillingerne, måske især Samantha, skal vise, at der er mere substans i dem, end samfundet hidtil har set og forventer.

Fortælletempoet i bogen er højt, og synsvinklen springer for hvert kapitel sporadisk rundt mellem de unge kvinder, der er i fokus: Beatrice, Samantha og de to ikke-royale, Nina og Daphne, der i dén grad er garanti for intriger og svulstige romancer.

Der er en stor portion Barbara Cartland over denne roman. Karaktererne er forholdsvis endimensionelle, og man får fornemmelsen af, at hele fortællingen udspiller sig bag et lyserødt slør. Men det gør ikke spor, for der vil være rigtig mange, der vil elske at læse American Royals alligevel. Bogen giver sine læsere et indtryk af, hvordan livet kan udspille sig bag de tykke mure på et slot, i en verden langt de færreste af os vil få mulighed for at stifte bekendtskab med i virkeligheden.

Har man grådigt slubret hvert enkelt afsnit af Netflix’ royale serie The Crown i sig, eller har man drømmende fulgt med i Megan Markles forvandling fra amerikansk skuespiller til britisk prinsesse, så kan man roligt kaste sig over American Royals.  Og hvis det viser sig at være et hit, kan man glæde sig over, at der også er en American Royals 2 på vej.

Katherine McGees hjemmeside
Info om bogen på Carlsens hjemmeside
You-Tube-video med Katharine McGee

Anmeldelsen er skrevet af Lonni Carlsen

Lonni er uddannet lærer og læringsvejleder og arbejder til daglig på Gildbroskolen i Ishøj. Hun underviser i udskolingen og er fagansvarlig for dansk på skolens læringscenter. Ydermere er hun beskikket censor i mundtlig og skriftlig dansk. Lonni har en særlig interesse for ungdomslitteratur samt grafiske romaner og billedbøger, der henvender sig til de ældste elever i folkeskolen.