Bare venner og En snedig plan

‣ Forfatter: Bente Bratlund

‣ Illustrator: Jan Kjær

‣ Oversætter: Nanna Gyldenkærne

‣ Forlag: Høst & Søn

‣ Udgivelsesår: 2013

‣ Pris: 99,95

‣ Målgruppe:9+

‣ Sidetal: 64

‣ ISBN: 9788763831130

Bare venner
I  3. bog om Hanna og Emma, slår Mikkel op med Hanna og siger, at de bare skal være venner sammen med alle de andre. Hanna bliver ulykkelig, og da hun ser Emma og Mikkel sammen, tror hun, at de nu er kærester. Heldigvis passer det ikke, men der går lige nogle dage, hvor Hanna ikke vil have noget at gøre med Emma, og historien ender med at de er bedste venner igen.

En snedig plan
Emma hører Liva tale nedsættende om hende og Hanna, og de to piger udtænker en hævn over Liva. De sender hende et falsk kærestebrev fra Noah i 7. I brevet står der, at Liva skal mødes med ham i Gartneriet, og da hun kommer ,sidder Emma og Hanna klar for at nyde deres hævn. Men gartneren kommer og låser Liva inde, så Emma og Hanna bliver nødt til at bede om hjælp af drengene til at redde Liva. Hun er imidlertid lukket ud, men Emma og Hanna har fået en lærestreg.

Serien ”To historier om Hanna og Emma” er nogle rigtig fine bøger. Forfatteren rammer sin målgruppe de 9-11 årige pige præcist, for de kan ikke få nok af ”bedste veninde” historier. Handlingen er enkel og beskæftiger sig med genkendelige emner som kærester, veninder og skole.

Teksten er sat, så den passer til aldersgruppen, og den er let at læse, og selv om bøgerne handler om dagligdags oplevelser, er de tilpas spændende, og de bliver ikke kedelige undervejs.  Lignende bøger er ”K for Klara” af Line Kyed Knudsen og Asta-bøgerne af Trine Bundsgaard.

http://www.rosinante.dk

Anmeldelsen er skrevet af bogbotten