Børnetøj

‣ Forfatter: Sabine Lemire

‣ Illustrator: Sabine LemireTrine Bukh

‣ Forlag: Carlsen

‣ Udgivelsesår: 2015

‣ Pris: 360,-

‣ Målgruppe:Voksne

‣ Sidetal: 93

‣ ISBN: 9788711378830

Bogen er til dig, der gerne vil sy børnetøj selv. Projekterne varierer i sværhedsgrad, men de fleste modeller er enkle, så også nybegyndere kan være med.

Sabine Lemire er kendt for sine kreative bøger til børn og deres forældre, for eksempel ”365 retter til børnefamilien” og ”365 ting du kan lave med dit barn”. Begge dele små, tykke bøger i lækkert, spraglet design med masser af små-ideer til børnefamilier.

Denne gang har hun valgt en lidt anden retning, nemlig bog med syvejledninger til voksne, der kunne tænke sig at prøve kræfter med at sy tøj til børn. Hun skriver i forordet, at både nybegyndere og let øvede kan være med – nu er jeg absolut ikke nogen ørn til at sy, og efter at have nærlæst denne bog og snitmønstrene, tænker jeg at man nok i hvert fald ikke skal være helt ”rookie” for at gå i gang med nogen af projekterne.

Men alt i alt må jeg give hende ret: Bogen er enkelt og overskueligt bygget op, og for hvert enkelt opslag er der (ud over mønsterarket forrest i bogen med snitmønstre) en detaljeret trin-for-trin forklaring OG en lille tegning af, hvordan du rent faktisk skal bruge snitmønstrene, når du har klippet/skåret stofstykkerne til. Det er da smart!

Jeg tænker, bogen er ideel for dem, der har prøvet at sy lidt før, og som godt kunne tænke sig at sy basistøj til børn, eventuelt med små detaljer, der ikke er for uoverskuelige at lave.

Sabine Lemire har desuden lavet afsnittet ”Accessories”, hvor man med ret enkle metoder kan sy en sommerhat eller lave fine detaljer på et par helt almindelige knæstrømper. Og så er jeg ret vild med afsnittet ”Reparationer og ændringer”, der blandt andet indeholder vejledning til en nederdel og en kjole, der kan ”vokse med barnet”, og en supersimpel, supersmart løsning til at få sat navn i ungernes tøj!

Alt i alt en rigtig fin begynderbog, der med fordel kan anbefales til forældre.

http://lemire.dk/

Anmeldelsen er skrevet af Line Frømann Ehlers

Line er uddannet bibliotekar DB anno 2007 og har arbejdet som bibliotekar siden; først på Herning Bibliotekerne og siden 2017 på Skive Bibliotek. Hun elsker det gode gys, både for børn og voksne, og læser derfor meget i den genre. Hendes litterære interesser spænder dog vidt, så hun elsker også en god fantasyroman eller dystopi. Efter Lines liv er blevet beriget med to fantastiske børn, er hun helt naturligt også blevet interesseret i bøger for de allermindste, herunder billedbøger, letlæsningsbøger og højtlæsning - der læses generelt i uhyrlige mængder på hjemmematriklen. Line har anmeldt både børne- og voksenlitteratur flere steder bl.a. i Herning Folkeblad og flere steder på nettet.