Dessert

‣ Forfatter: Bo Gaustad

‣ Illustrator: Bo Gaustad

‣ Oversætter: Dal Michaelsen

‣ Forlag: Jensen & Dalgaard

‣ Udgivelsesår: 2014

‣ Pris: 248,-

‣ Målgruppe:2+

‣ Sidetal: 32

‣ ISBN: 9788771510515

Hvad forbinder vi med ordet dessert? Vel normalt en lille velsmagende, sød og aldeles usund ret, vi indtager efter det mættende og det sunde.

Ovenstående beskriver i høj grad den norske illustrator og billedkunstner, Bo Gaustads lille billedbog for de mindste.

”Dessert” er i lige så høj grad fortalt gennem sproget som gennem Gaustads skønne streg, der minder om danske Dorte Karrebæks ekspressionistiske figurer, dog tilsat små sort/hvide tuschtegninger i en mere ”naturalistisk” streg. På handlingsplanet sender ”Dessert” også hilsener til netop Dorte Karrebæks og Oscar. K´s serie om ”De tre”, dog uden at være ligeså ”grov” og ”grænseoverskridende”.

Hvad går løjerne så ud på? Jo, det handler om et gulstribet dyr, der er lækkersultent og som vil spise et lille brunt dyr.

Han skulle lige til at tage en smagsprøve, men huen sagde: ”Stop Liiige et øjeblik. Du har vel ikke tænkt dig at æde mig?”
Den stribede lod, som om han blev overrasket. ”Aldrig i livet!”
”Nej for så havde du begået dit livs fejltagelse. Én lille bid, og du ville være død.”
”Død?”
”Jep. Stendød. Og helt grøn.”

Sådan lyder anslaget og så er løjerne i gang! En fornøjelig lille fortælling til de mindre børn – og til en hyggelig stund med oplæsning efter den grønne salat og sunde aftensmad.  Bogen anbefales til både hjem og daginstitution!

https://jensenogdalgaard.dk/

Anmeldelsen er skrevet af Søren Fanø

Søren Fanø Søren er oprindeligt uddannet som lærer, cand.pæd. og Master i børnelitteratur og tidligere lektor i dansk ved VIA UC. Han har interesseret sig for børne- og ungdomslitteratur og formidlingen af den gennem mange år og er forfatter til både bøger og artikler om denne. Han har været tilknyttet indstillingskomiteen til Kulturministeriets Forfatterpris for børn og unge og Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris. Er særligt interesseret i den litteratur, der er rettet mod børn og unge i skolealderen, og som kræver formidling. Har en særlig svaghed for billedfortællinger i alle afskygninger.