Ella Bella

‣ Forfatter: Helle Kloppenborg

‣ Illustrator: Tanja Aldebot

‣ Forlag: alinea

‣ Udgivelsesår: 2013

‣ Pris: 136,-

‣ Målgruppe:8+

‣ Sidetal: 32

‣ Sværhedsgrad: Lix 9

‣ ISBN: 9788723501592

  ”Hvem gik ind på din profil?” siger Ella. ”Det ved jeg ikke,” siger Sofia. ”Men jeg tror, det var en dreng fra vores klasse. Han lavede om på min profil. Og han skrev dumme ting på min chat-side.”

Ella, Sofie og Serap går i samme klasse. De er rigtig gode veninder, som altid holder sammen. I klassen er en dreng, som Ella synes er både sød og pæn. Ella ønsker lige som sine to bedste veninder også, at få en profil på Tøze-zonen. Det hjælper Sofia og Serap hende med i bl.a. frikvartererne. Ella har flere gange fået at vide, at hun skal huske at logge af, når hun er færdig på Tøze-zonen. Desværre glemmer hun det alligevel, og hendes profil bliver ændret markant. Pigerne mistænker en dreng i klassen.

Tanja Aldebots illustrationer er malet i klare stærke farver med en overvægt af rød, rosa og lilla nuancer. Personernes ansigter er fremstillet med store manga-lignende øjne og meget smilende munde. Det er helt sikkert en stil, der vil tiltale målgruppens piger.

Ella Bella er en vellykket bog, med focus på vigtige og vedkommende temaer, der optager især piger i hverdagen. Den handler om Ipads, oprettelse af profiler og hvor nemt det kan gå galt. Rigtig mange piger helt ned til 7-8 år bruger nettet og dens spil og tilbud af sociale medier. Her kan de så læse en historie om en situation, som de selv kan komme ud for. Den handler også om kærester, venskaber og konflikter, og om hvordan man kan løse konflikter og stadig bevare venskabet.

Anmeldelsen er skrevet af Pia Aagesen Kleinert og Sanne Katrine Haugaard

Du kan se den enkelte anmelder her på anmeldersiden