Jeg kunne heller ikke sove. Jeg lå og kiggede op i loftet og talte på fingrene. Jeg kunne nå at gøre 2. G færdig,. Mads spillede skydespil. Han havde sin høretelefoner på, og jeg kunne høre ham hamre sin pegefinder ned i tastaturet. Jeg var underlig speedet.
Det er korte sætninger, der fortælles i her. Et andet sted står der: Han var tømrer. Men det gik godt. Han havde sit eget firma. Således er det sprogligt en bog, der kan læses af alle ikke-så-rutinerede-læsere, der gerne vil læse om problematikker, der alligevel vedrører unge. Lene Kyed Knudsens sprog er – trods de korte sætninger – forholdsvis varieret. Det fremgår ikke, at bogen særligt henvender sig til gruppen af læsesvage (”literacy-udfordrede med særligt henblik på læsning” vil det sikkert hedde), men det er en bog, der kan anbefales til denne målgruppe.
Temaet er helt klassisk: Pige møder dreng, der er en anden pige involveret, der er forældre, der ikke er de bedste rollemodeller, der er en elskelig lillebror Carl og der er veninden og der er kriser. Fin fortællestruktur med god spændingskurve og en realistisk problemstilling.
Det er en god bog på sine egne præmisser, men det er ikke en bog, der på nogen måde udfordrer læseren. Den kan bruges i skolen til læsetræning. Problemstilling og problemløsning er tæt på ”Guldromanen” fra 1970’erne, men med et langt, langt bedre sprog. Den er absolut anbefalelsesværdig til selvstændig læsning for de 14-17 årige.