Han sænkede dynen. ”Hv-hvem er I?” lykkedes det ham at fremstamme. Den lille mand rettede på sit tøj og rømmede sig: ”Tillad mig at præsentere mine rejsefæller: Jump Kidd, Mega Monkey, Pixie. Og jeg selv – jeg hedder Major Powers. Vi er rejsende med en mission. Og De – De er den talentfulde gamer, som klarede at åbne portalen! Træd frem i lyset, så vi kan se Dem, ærede ven!
Lucas på 11 år er gennemført gamer og elsker at spille på sin bærbare – noget hans forældre ikke er helt tilfredse med. De så hellere, han gik til sport af den ene eller den anden art (noget, mange gamere sikkert kan nikke sukkende genkendende til, tænker jeg).
En aften har Lucas, trods moderens forbud, alligevel sneget den bærbare med under dynen for at få gennemført sit nye computerspil, men pludselig sker der noget mærkeligt.
Computeren begynder at ryge og gnistre, og pludselig dukker fire klassiske computerspilshelte op på hans værelse. Det viser sig, at Lucas, via sit computerspil, har fået åbnet en portal til computerspilverdenen Server City, hvorfra et ondskabsfuldt Skyggemonster er sluppet væk. Skyggemonsteret befinder sig nu i den virkelige verden, og heltene skal – sammen med Lucas – forsøge at stoppe skurken, inden han sprænger en kæmpestor bombe af.
Alle computerspilsheltene er baseret på rigtige klassiske computerspilfigurer og tæller Mega Monkey, en kæmpestor abe der kun tænker på bananer, Jump Kid, en tynd fyr der kan løbe mod højre og som stammer rigtig meget, den evigtarrige tykmavede Major Powers, og Pixie, som er majorens datter.
Mikkel Straarup Møllers sort-hvide illustrationer underbygger særdeles godt historien og giver den en ekstra dimension.
Bogen (og dens efterfølger ”Nabohjælp”) vil egne sig rigtig fint både til frilæsning, men også til højtlæsning (måske især, hvis forældrene selv har spillet computerspil i deres ungdom – så er der mange hints at komme efter).
Min eneste anke er, at hvis man (som for eksempel mig) ikke selv har spillet/spiller ret meget computer, så kan der godt være en del udtryk der ikke giver så meget mening og henvisninger til ældre computerspil, der går hen over hovedet på én.
Bogen er til gengæld skrevet i fint, letlæseligt sprog og med masser af action, og gamere (yngre såvel som ældre) vil med garanti sluge den råt!