SOS fra Kina

‣ Forfatter: Lene Møller

‣ Illustrator: Lars Horneman

‣ Forlag: Gyldendal

‣ Udgivelsesår: 2014

‣ Pris: 173,75

‣ Målgruppe:begynderlæsere

‣ Sidetal: 80

‣ Sværhedsgrad: Lydret læsebog 2

‣ ISBN: 9788702152142

I dag skal Teo og Lulu i skole. Teo har en gul taske. Lulu har en brun taske. ”Hej!” siger Ida til Teo. ”Du er ny i 1.b. Er du Teo?” ”Ja, og du er Ida,” siger Teo. 

”Sos fra Kina” er del af en serie af selvstændige læsebøger til den første læseundervisning. Bøgerne er skrevet med elementære lydrette og lydnære ord, som begynderlæsere selv kan læse. I ”SOS fra Kina” skal Teos mor og lillesøster DY flytte til Kina, hvor mor skal arbejde i et år. Teo savner sin mor og søster, men de kan heldigvis sms’e med hinanden. En dag kommer der en sms fra Kina: Mor er syg og har høj feber. Hvor hurtigt kan Far og Teo komme til Kina?

Illustrationerne viser det de skal i forhold til teksten, men vi synes de savner liv og farvemæssigt er de noget dystre. Det virker  tungt især i forhold til målgruppen.

Vi er meget begejstrede over, at Lene Møller har formået at skrive en handlingsmættet lydret tekst, som indeholder mange muligheder for samtaleemner med den unge læser, fx savn, adskillelse, sygdom, bekymring, familiesammenhold, skolestart.

“SOS fra Kina” egner sig godt til både frilæsning, fælleslæsning og som samtalebog til f.eks. to-sprogsundervisning. 

http://www.saxo.com/dk

http://gyldendal-uddannelse.dk/

Anmeldelsen er skrevet af Pia Aagesen Kleinert og Sanne Katrine Haugaard

Du kan se den enkelte anmelder her på anmeldersiden