Redaktørerne

Maria Louise Bjørn Bjerrum

Ansvarshavende redaktør og bestyrer af bogbotten.dk. Jeg blev Master i børnelitteratur i 2014 og har altid elsket litteratur, dejlige tekster og smukke billeder. Til dagligt arbejder jeg med formidling af børne- og ungdomslitteratur gennem mit arbejde som folkeskolelærer og PLC-medarbejder – eller mere mundret skolebibliotekar. Udover mit skoleliv arbejder jeg også som lærermiddelforfatter og foredragsholder. I 2014 stiftede jeg sammen med Lisa Gardum Andersen bloggen bøgertilbørn.dk. Min passion er at få børne- og ungdomslitteraturen ud til børn, unge og voksne, der også har et hjerte, der banker for de gode historier. Jeg læser selv bunker af bøger og oplever en stor glæde ved at finde en velfungerende letlæsningsbog, dragende fantasyfortællinger, smukke grafiske romaner, gribende ungdomsbøger, betagende billedbøger og alt det, der ligger imellem.

Katarina Skovsende

Redaktør på bogbotten.dk siden februar 2017. Jeg er en meget nysgerrig og videbegærlig person, og jeg har derfor været lidt rundt omkring rent uddannelsesmæssigt: I øjeblikket er jeg elev på Forfatterskolen for Børnelitteratur (2018-20), men derudover har jeg en bachelor i litteraturvidenskab med tilvalg i pædagogik og lingvistik og har også studeret både på kandidaten i litteraturvidenskab og på medicinstudiets bacheloruddannelse. Jeg interesserer mig altså for lidt af hvert og næsten det hele, men min største passion er børnelitteraturen. Mit arbejde med børnelitteraturen startede, da jeg afleverede min bacheloropgave om billedbøger og fik lov at udvide min undersøgelse og udgive en fagfællebedømt videnskabelig artikel i tidsskriftet Aktuel Forskning. Litteratur, kultur og medier ved SDU. Siden har jeg arbejdet med børnelitteraturen, så ofte jeg har fået muligheden, og i februar 2017 - efter en fantastisk praktikperiode hos BIBIANA Danmark - besluttede jeg mig for at give børnelitteraturen min udelte opmærksomhed. I dag bruger jeg derfor min tid på at skrive børnelitteratur, være elev på Forfatterskolen for Børnelitteratur og arbejde som frivillig redaktør hos bogbotten.dk.

IMG_5569

Charlotte Rugbjerg

Redaktør på bogbotten.dk siden november 2018. Folkeskolelærer på 15. år, og gennem alle årene har danskfaget fyldt rigtig meget - særligt i indskolingen og på mellemtrinnet. Det er et ganske særligt privilegium at få lov til at formidle den bedste børne- og ungdomslitteratur. På tætteste hold oplever jeg, hvilken kæmpe forskel den kan gøre for eleverne, deres læseglæde og deres forståelse af dem selv og verden omkring dem. Personligt er jeg aldrig vokset fra glæden og fascinationen ved lækker børnelitteratur og skønne illustrationer - tvært imod bliver den faktisk større og større, som årene går - og samtidig glædes jeg selvfølgelig også over voksenlitteratur, men det er en helt anden snak.

Janne Højrup Nielsen

Redaktør på bogbotten.dk siden september 2019. Jeg har helt fra barnsben elsket at læse, og selvom jeg jo i sagens natur på et tidspunkt blev voksen, blev jeg ved med at holde af børne- og ungdomslitteraturens magiske, sjove og skæve universer. Jeg er uddannet lærer og har arbejdet i folkeskolen som dansklærer, skolebibliotekar og læsevejleder i 16 år. Efter at have læst didaktik er jeg nu ansat ved Herning Bibliotekerne som børnekulturformidler. At få den rigtige bog matchet med sin læser er noget af det bedste, jeg ved! Og skal det lykkes, kræver det, at jeg læser masser af børne- og ungdomslitteratur. Heldigvis føler jeg mig i det allerbedste selskab, når jeg sidder med skøre, sjove, alvorlige, magiske, sære, øjenåbende bøger, der skal formidles videre til børn og unge.