1000 fantastiske maskiner

‣ Forfatter: Gabriele Antonin

‣ Illustrator: Gabriele Antonin

‣ Oversætter: Anette Lerche

‣ Forlag: Carlsen

‣ Udgivelsesår: 2015

‣ Pris: 110,-

‣ Målgruppe:2+

‣ Sidetal: 34

‣ ISBN: 9788711339688

Så er der guf for alle de maskininteresserede børn! ”1000 fantastiske maskiner” er en billedbog med maskiner for enhver smag.

Der er i bogen en masse gode billeder af alverdens (og jeg MENER virkelig alverden!) forskellige maskiner, som også mindre børn vil få glæde af at kigge på og tale med den voksne om, men denne bog er faktisk lige så meget til de lidt større børn (jeg tænker måske fra 4 år og opefter), der har bevaret interessen for maskiner, og som begynder at interessere sig for hvad de forskellige redningskøretøjer eller bestemte fly hedder; for eksempel ved jeg nu, at der findes en motorcykel ved navn ”elektrisk raket-dragbike” og et ”cab-forward-lokomotiv”.

Selve billederne af maskinerne er ikke så store, men de står pænt på rækker og forvirrer på den måde ikke øjet.

Der er en fin indholdsfortegnelse, så man kan se hvilken side man skal gå til, hvis man for eksempel vil se billeder af ”Transport i gamle dage”, ”Historiske skibstyper” eller ”Tanks og panserkøretøjer”.

Så har man et barn der virkelig er bidt af en gal maskine, så er denne bog guf til øjet!

Anmeldelsen er skrevet af Line Frømann Ehlers

Line er uddannet bibliotekar DB anno 2007 og har arbejdet som bibliotekar siden; først på Herning Bibliotekerne og siden 2017 på Skive Bibliotek. Hun elsker det gode gys, både for børn og voksne, og læser derfor meget i den genre. Hendes litterære interesser spænder dog vidt, så hun elsker også en god fantasyroman eller dystopi. Efter Lines liv er blevet beriget med to fantastiske børn, er hun helt naturligt også blevet interesseret i bøger for de allermindste, herunder billedbøger, letlæsningsbøger og højtlæsning - der læses generelt i uhyrlige mængder på hjemmematriklen. Line har anmeldt både børne- og voksenlitteratur flere steder bl.a. i Herning Folkeblad og flere steder på nettet.