2620 – Penge fra en rocker

‣ Forfatter: Line Kyed Knudsen

‣ Forlag: Gyldendal

‣ Udgivelsesår: 2013

‣ Pris: 129,95

‣ Målgruppe:10+

‣ Sidetal: 156

‣ ISBN: 9788702149388

Viggos forældre er lige blevet skilt, og når han og hans søster, Vera, har skiftedag, cykler de af sted med hunden, Perle, i cykelkurven gennem Vestskoven. En aften ser Viggo en mand grave noget ned i skoven. Viggo hører om en rocker, der er forsvundet, og han frygter, at det er liget af manden, han har set blive gravet ned. Han får sin ven, Mustafa, med ud og grave ”manden” op, der i stedet viser sig at være en pose med penge. Rigtig mange penge. Viggo vil indlevere pengene til politiet, men Mustafa mener, at de godt kan låne lidt. Og inden længe er rockerne lige i hælene på dem.

2620 – Penge fra en rocker er på en måde en mere grovkornet udgave af tv-serien Guldregn – for dem der kan huske den – Lyngby og omegn er skiftet ud med Albertslund, og det hele er lidt mere up to date, men problematikkerne er stort set de samme: Hvad stiller man op, når man finder en masse penge, der ikke tilhører en, og man selv godt kan bruge lidt? Børnene, der stort set er overladt til sig selv – og (forsøger at) klare ærterne, minder også lidt om. Men det gør ikke noget.

Bogen er første bog i serien 2620, anden bog er netop udkommet. Hvis man, lige som jeg, synes, at forsiden virker lidt rodet, så tjek forsiden på bog 2. Når man ser bøgerne sammen, forstår man bedre konceptet og logoet, og farverne virker også bedre.

Line Kyed Knudsen skriver godt og med en fin blanding af spænding og humor. Beskrivelsen af karakterer som den udviklingshæmmede Gokke-Gert, der er bassist i Viggos band og skovhjælper på naturcentret, hvor Viggo har fritidsjob, er lige i øjet. Det virker også godt med alle stedsangivelserne, uanset om man kender Albertslundområdet eller ej. Det giver historien autenticitet og troværdighed. Og så vrimler det ikke med historier og fortællinger til børn og unge fra vestegnen, så tak til forfatteren for at sætte vestegnen på det børnelitterære landkort.

 

Forfatterens hjemmeside: http://www.linekyedknudsen.dk/

Forlagets hjemmeside: http://www.gyldendal.dk/forfattere/line-kyed-knudsen

Anmeldelsen er skrevet af Nana Baaner Klitgaard

Nana er cand.mag i dansk og engelsk og har taget 3. modul på masteruddannelsen i børnelitteratur (om formidling af børnelitteratur). Hun arbejder som freelanceredaktør af alle mulige slags bøger, men børne- og ungdomsbøgerne er dem, hun brænder for. I sin tid skrev Nana speciale om dannelsesromanen, så måske plantede hun ubevidst et frø der til interessen for ungdomsromanen, det “dannende” og coming of age-litteraturen. Nana har en lang baggrund i forlagsverdenen og har bl.a. arbejdet som børnebogsredaktør på Politikens Forlag. Derudover har Nana arbejdet med journalistiske bøger og anden faglitteratur for voksne.