Alt for dig

‣ Forfatter: Kirsten Sonne Harild

‣ Forlag: Gyldendal

‣ Udgivelsesår: 2018

‣ Målgruppe:13+

‣ Sidetal: 150

‣ ISBN: 9788702235739

Han fik mig. Han fik mig til sidst. Ligesom ham jægeren, der sendte sin hund efter bambien i Dyrehaven et sted uden for København. Og hunden rev hovedet af bambien. Tog det med. Lod kroppen ligge. Og den kom i avisen. I tv. Den var helt åben, med blottede, hvide halshvirvler strittende ud. Man kunne næsten se hjertet. Hovedet kunne ikke gøre noget uden hjertet, så det græd bare. Hjertet kunne ikke gøre noget uden hovedet. Så det blødte bare. Ligesom mit. Han skal ikke få mig igen.

Linas veninde, Anna, er indlagt på psykiatrisk afdeling på ubestemt tid. Lina ved ikke hvorfor, men en dag får hun en sms fra veninden om at kontakte en fyr ved navn Peter og fortælle ham, at hun er indlagt og ikke kan tage kontakt til ham. Lina gør, som hun bliver bedt om, og det, der starter som uskyldig sms’en frem og tilbage mellem hende og Peter, udvikler sig hurtigt til noget mere. Peter virker sød og interesseret i Lina, og hun forelsker sig og indleder et forhold med ham. Efterhånden får hun dog en fornemmelse af, at noget i forholdet til Peter ikke er helt, som det bør være. Tingene forværres hurtigt, og det går helt galt, da Peter begynder at true med at offentliggøre nogle pikante billeder af Lina, hvis ikke hun gør alt, hvad han siger. Det går op for Lina, at Peter er fuldstændig forskruet – og at han måske er en del af grunden til, at Anna er indlagt på psykiatrisk afdeling.

Alt for dig er en ungdomsbog, der virkelig har noget på hjerte. Det er store, barske og aktuelle temaer som hævnporno og selvmord, der er på banen, og man sidder derfor som læser med hjertet bankende i halsen. Bogen er desuden velskrevet. Man falder lynhurtigt ind i Linas liv og hverdag, der bliver beskrevet meget realistisk, og derfor kommer den negative spiral, hun gennemgår, også til at virke meget troværdig. Det er rasende elegant!

Bogen er en del af Gyldendals Spurt-serie til unge. Serien består af letlæste bøger, der tackler forskellige realistiske dramaer.

Kirsten Sonne Harild maler på en bred palette inden for børne- og ungdomsbøger og brillerer med både hestebøger som serien Pony & Co. og bøger om venskab og hverdagsliv i fx Fanny flytter.

Kirsten Sonne Harild
Info om bogen på Gyldendals hjemmeside – med læse- og lydprøve

Anmeldelsen er skrevet af Line Frømann Ehlers

Line er uddannet bibliotekar DB anno 2007 og har arbejdet som bibliotekar siden; først på Herning Bibliotekerne og siden 2017 på Skive Bibliotek. Hun elsker det gode gys, både for børn og voksne, og læser derfor meget i den genre. Hendes litterære interesser spænder dog vidt, så hun elsker også en god fantasyroman eller dystopi. Efter Lines liv er blevet beriget med to fantastiske børn, er hun helt naturligt også blevet interesseret i bøger for de allermindste, herunder billedbøger, letlæsningsbøger og højtlæsning - der læses generelt i uhyrlige mængder på hjemmematriklen. Line har anmeldt både børne- og voksenlitteratur flere steder bl.a. i Herning Folkeblad og flere steder på nettet.