Alt om dit stjernetegn

‣ Forfatter: Nikki van De Car

‣ Illustrator: Uta Krogmann

‣ Oversætter: Elvira Egede Beiskjaer

‣ Forlag: Forlaget Carlsen

‣ Udgivelsesår: 2022

‣ Pris: 149,95

‣ Målgruppe:8-12 år

‣ Sidetal: 157

‣ ISBN: 9788727012469

”Husk, at astrologi ikke er et sæt af regler. Den fortæller dig ikke, hvordan du skal leve – du er måske ikk lige så utålmodig som den traditionelle Skytte, eller måske er du meget mere afslappet end de fleste Væddere. Men når du føler dig usikker på, hvem der er dine rigtige venner, eller hvad du burde fokusere på i skolen, eller hvorfor alt lige pludselig går galt, så kan du bruge astrologi som et redskab til at forstå det hele lidt bedre.”

”Alt om dit stjernetegn” er en virkelig fin fagbog, der kan fungere som en god introduktion til emnet astrologi – for hvad er det egentlig for noget, alt det der med stjernetegn? Det bliver udførligt forklaret i denne bog, og samtidig finder læseren vej til masser af sjov og spændende viden om alle stjernetegn, både hvad der kendetegner dem, og hvordan man kan bruge den viden i sin dagligdag, for eksempel når det drejer sig om venskaber eller at klare sig godt i skolen. Herudover er der også indlagt små quizzer og meditationsøvelser undervejs, som krydrer læsningen og bryder teksten fint op, så det ikke bliver for tungt. Man kan også, for hvert stjernetegn, finde en lille ide til et projekt eller en ting man selv kan lave, som lige passer til ens stjernetegn.

Jeg er helt sikker på denne bog vil finde sine læsere, og jeg synes faktisk Nikki van De Car formår at få forklaret et ellers lidt komplekst emne som astrologi på en rigtig fin måde, så de fleste yngre læsere vil kunne være med. Samtidig er bogen rigt illustreret hele vejen igennem i farver af Uta Krogmann, og det er helt bestemt også med til at højne læseoplevelsen, når der samtidig er fine illustrationer at læne sig op ad.

Bogen kan selvfølgelig læses fra ende til anden, men man kan også vælge at dykke ned i de afsnit om ens eget stjernetegn, man synes er sjovest. Alt i alt en rigtig fin fagbog om et emne, der ellers ikke findes voldsomt meget af skrevet i børnehøjde.

Anmeldelsen er skrevet af Line Frømann Ehlers

Line er uddannet bibliotekar DB anno 2007 og har arbejdet som bibliotekar siden; først på Herning Bibliotekerne og siden 2017 på Skive Bibliotek. Hun elsker det gode gys, både for børn og voksne, og læser derfor meget i den genre. Hendes litterære interesser spænder dog vidt, så hun elsker også en god fantasyroman eller dystopi. Efter Lines liv er blevet beriget med to fantastiske børn, er hun helt naturligt også blevet interesseret i bøger for de allermindste, herunder billedbøger, letlæsningsbøger og højtlæsning - der læses generelt i uhyrlige mængder på hjemmematriklen. Line har anmeldt både børne- og voksenlitteratur flere steder bl.a. i Herning Folkeblad og flere steder på nettet.