Anemone – Hemmeligheder og hvide løgne

‣ Forfatter: Lene Møller Jørgensen

‣ Illustrator: Stine Rosenberg

‣ Forlag: Gyldendal

‣ Udgivelsesår: 2015

‣ Pris: 99,95

‣ Målgruppe:8+

‣ Sidetal: 74

‣ ISBN: 9788702173581

”Anemone – hemmeligheder og hvide løgne” er andet bind i serien om Anemone. Anemone er 9 år og går i 3. klasse. Hun bor sammen med sin far, mor og lillebror – og hver anden uge bor hendes halvsøster Freya der også. Anemone ser lidt op til Freya og synes hun er rigtig sej. Anemone har tre veninder – Lærke, Maja og Sofia – og de tre piger hænger sammen som ærtehalm.

I ”Anemone – hemmeligheder og hvide løgne” starter der en ny pige, Phillipa, i venindernes klasse. Phillipa kommer fra London, og alle pigerne i klassen drages straks mod hende, da hun er eksotisk og spændende. De fire veninder kæmper med de andre piger i klassen om at blive venner med den nye Phillipa. Samtidig opdager Anemone, at hendes storesøster Freya slet ikke virker som sig selv; hun er mut og indelukket. Anemone kommer til at rode i Freyas ting og læser et brev fra en af Freyas veninder, som hun ikke skulle have læst, men som forklarer Freyas humør. Anemone har dog sort samvittighed over at have rodet i Freyas private ting.

Bogen er smukt illustreret af Stine Rosenbergs fine, sort-hvide stregtegninger, som hele tiden underbygger og beriger handlingen i bogen.

Som med første bind i serien synes jeg også virkelig godt om denne bog. Den er velskrevet, i et let og nutidigt sprog, som vil begejstre rigtig mange pigelæsere, er jeg ikke i tvivl om. Selve handlingen er dejlig hverdagsagtig og let at sætte sig ind i, men den rummer samtidig hele det store følelsesspektrum, der følger med at være ni år, pige og ikke ville falde uden for flokken.

Det er en virkelig dejlig bog, som taler til piger, der gerne vil have noget andet end fantasy, og som ikke er nået til de helt tykke bøger endnu. Jeg anbefaler den varmt!

http://lenemollerjorgensen.blogspot.dk/

http://www.gyldendal.dk/

Anmeldelsen er skrevet af bogbotten