Ant-Man – Zombiekuren

‣ Forfatter: Chris ”Doc” Wyatt

‣ Illustrator: Chris Sotomayor, Khoi Pham

‣ Forlag: Carlsen

‣ Udgivelsesår: 2022

‣ Pris: 149,95

‣ Målgruppe:8+

‣ Sidetal: 130

‣ ISBN: 9788727010793

”… selv når Ant-Man udsendte dufte, svarede myrerne stadig ikke. De stod der bare, som om de var i trance. De sov ikke – men de virkede heller ikke rigtigt vågne. ”Jeg må komme til bunds i det her,” sagde Ant-Man og trak en sprøjte frem for at tage en prøve af en myres hæmolymfe. Det er den klare væske, som myrer har i stedet for blod. Ant-Man satte prøven i sit håndholdte apparat, som udsendte en række klik- og bliplyde, indtil en rapport tonede frem på skærmen. ”En virus?” læste Ant-Man højt. ”Jeg har aldrig set den slags før. Men ifølge den her aflæsning ligner det noget, som kan overføres til mennesker!””

Superhelten Ant-Man er træt af aldrig at blive taget alvorligt af de andre superhelte i Avengers, fordi han er så lille. En dag opdager han, ved hjælp af sine myrekræfter, en mystisk virus som gør myrerne til en form for zombier. Da han prøver at advare de andre Avengers, griner de lidt af ham og tror ikke rigtig på at der skulle være noget farligt ved det. Det ændrer sig dog, da myrerne overfører virussen til mennesker, og der pludselig er zombier overalt. Pludselig har de andre Avengers virkelig brug for Ant-Mans hjælp, og da Ant-Man skaffer en kur mod zombievirusen, giver de ham både en undskyldning og et adgangskort til deres hemmelig laboratorium.

Bogen er en del af Marvel-universet, og det vil være en fordel at have sat sig lidt ind i Marvel-universet med alle dets superhelte på forhånd. Dog er der, forrest i bogen, et galleri med billeder og navne på alle personerne i bogen og desuden et kort afsnit med historien om Ant-Man, hvilket gør at de der muligvis ikke er helt stærke i Marvel-universet fint kan læse med alligevel.

Bogen er i hardback og er gennemillustreret i farver på alle opslag. Både med deciderede illustrationer, der fint understøtter handlingen, men også i selve teksten, hvor enkelte ord fremhæves i næsten tegneserieagtige skrifttyper i forskellige farver.

”Ant-Man – zombiekuren” er spækket med action fra start til slut og vil uden tvivl være supergod underholdning for superhelteinteresserede læsere, der har knækket læsekoden og gerne vil have en god historie.

Anmeldelsen er skrevet af Line Frømann Ehlers

Line er uddannet bibliotekar DB anno 2007 og har arbejdet som bibliotekar siden; først på Herning Bibliotekerne og siden 2017 på Skive Bibliotek. Hun elsker det gode gys, både for børn og voksne, og læser derfor meget i den genre. Hendes litterære interesser spænder dog vidt, så hun elsker også en god fantasyroman eller dystopi. Efter Lines liv er blevet beriget med to fantastiske børn, er hun helt naturligt også blevet interesseret i bøger for de allermindste, herunder billedbøger, letlæsningsbøger og højtlæsning - der læses generelt i uhyrlige mængder på hjemmematriklen. Line har anmeldt både børne- og voksenlitteratur flere steder bl.a. i Herning Folkeblad og flere steder på nettet.