Arkitektens verden

‣ Forfatter: Malene Abildgaard

‣ Forlag: ABC Forlag

‣ Udgivelsesår: 2023

‣ Pris: 349,95

‣ Målgruppe:10+

‣ Sidetal: 194

‣ ISBN: 9788775890705

I denne bog kan børn på mellemtrinnet og op i udskolingen lære om arkitekter, deres arbejde og arkitektur rundt om i verden. Bogen giver både et historisk og nutidigt indblik i arkitektur-verdenen. I bogen møder læseren nogle af dem, som sidder og arbejder med arkitektur til hverdag, nogle af de bygninger rundt om i verden, som er allermest bemærkelsesværdig og ikke mindst en unik mulighed for at blive inspireret til sjove, skøre og fede kreative øvelser med arkitektur. Arbejd eksempelvis med landskab. Her lærer du om materialer, stemninger og lys. Er du mere til noget lækkert, som I kan nyde sammen bagefter? Så kan du tegne, bage og spise en bygning. Den store variation af sjove opgaver, gør bogen relevant for alle fag i skolen, eller som en fed familieaktivitet, som også vil udfordre de store børn.

Forfatter Malene Abildgaard har formået at formidle både de tekniske aspekter af arkitekturen og den kunstneriske proces bag skabelsen af smukke og funktionelle bygninger.

“Arkitektens verden” er forholdsvis let at læse og rigt illustreret med smukke billeder af arkitektur samt procesbilleder til øvelserne. Det vil uden tvivl inspirere læseren til at se verden med nye øjne og bemærke ting, man ikke så før! Bogen inspirerer læseren til at tænke kreativt og eksperimentere med forskellige arkitektoniske koncepter. Med et perfekt mix af sjove aktiviteter og information, er der flere timers læring og kreativitet at finde i familie- og skole sammenhæng.

Anmeldelsen er skrevet af Louise Sommer

Jeg studerer til lærer på UCN i Aalborg. Her læser jeg dansk, kristendomskundskab og billedkunst til indskolingen og mellemtrinnet. Udover at studerer, arbejde og læse er jeg mor til en dreng og bonusmor til 2 piger. Derudover er jeg bosat i Gistrup i et dejligt hus. Jeg elsker både bøger til børn, unge og voksne. De bøger, hvor jeg lærer nyt, bliver fanget fra starten eller får noget at tænke over, er mine favoritter.