Befri Mister Chan

‣ Forfatter: Bo Skjoldborg

‣ Forlag: Forlaget Werther

‣ Udgivelsesår: 2019

‣ Pris: 144,00

‣ Målgruppe:8+

‣ Sidetal: 134

‣ ISBN: 9788793389434

Befri mister Chan er andet bind i Bo Skjoldborgs Befri-serie, der er en børnefarce, hvor mysterierne, opgaverne og spaset er funderet i aktuelle emner. I første bind var det ulveproblematikken. I Befri Mister Chan er det klimaforandringerne og den smeltende Nordpol, der er på spil. Bøgerne i serien kan læses uafhængigt af hinanden.

Mister Chan er en kinesisk forsker, der har opfundet noget, der kan redde den smeltende
nordpol. Derfor er han inviteret til Danmark, hvor han skal mødes med statsministeren i
Zoologisk have. Men Mister Chan er forsvundet; og gruppen, der består af Tipi (Thorleif) hans pubertets-storebror Pede, deres fartglade kusine Majse og deres fælles bedstemor, er overbeviste om at der er en forbrydelse bag. Og derfor kaster de sig ud i en redningsaktion, der kræver flabethed og mod.

Skjoldborgs serie står i nært slægtskab med Bjarne Reuters Bertram-bøger – bare med en bund af noget aktuelt under al fjollet – og det klæder det. Når det så er sagt er Befri Mister Chan ikke helt lige så skarp som første bind Befri Sigurd.

Farce i Bo Skjoldborgs serie om Tipi og hans familie og denne gang er det klimaet og Nordpolen, der skal reddes. Vil egne sig glimrende til frilæsning for de 8-12 årige krimipiger- og drenge.

Anmeldelsen er skrevet af Jakob Kragh

Er cand.mag. med et speciale om børnelitteratur. Jakob har gået på Forfatterskolen for Børnelitteratur; og det var kun med til at hans glæde over bøger til børn og unge bare voksede uhæmmet. Jakob har en forkærlighed for realisme, for sprogligt stramme og sprogligt flippede bøger. Og så har han siden han kunne sætte to ord sammen elsket de bedste rim og remser.