Befri mormor

‣ Forfatter: Bo Skjoldborg

‣ Forlag: Forlaget Werther

‣ Udgivelsesår: 2019

‣ Pris: 190,00

‣ Målgruppe:8+

‣ Sidetal: 127

‣ ISBN: 9788793389472

””Jeg skal nok klare den, boys,” sagde hun og prøvede at lyde rolig. ”Jo jo, jeg har prøvet det, der var … lige så slemt.” Pede og jeg nikkede. Mormor løj. Intet var lige så slemt som et slidt hjerte! Det sagde mor og far. Mor var endda begyndt at græde. Der fandtes nemlig ikke nogen kur. Mormors hjerte duede simpelthen ikke mere. ”Vi skaffer et nyt hjerte til dig!” sagde jeg med en klump i halsen. Pede nikkede, så hans hoved var ved at falde af. ”Yes yes!” ”Så find et pænt ét,” svarede hun. ”Hvis jeg skal have nyt hjerte, kan det lige så godt være pænt. Måske et stribet.”

Mormors hjerte er slidt, og hun er blevet indlagt på hospitalet uden udsigt til nogen redning. Børnebørnene Tipi, Majse og Pede beslutter sig derfor for at skaffe et nyt hjerte til hende. Tipi har læst en reklame for et firma der sælger DNA-hjerter, så nu starter missionen: Red mormors liv! Det viser sig dog, at der er fusk med i spillet, og firmaet viser sig at bestå af en flok ærkeforbrydere (kendt fra de forrige bøger i serien), som absolut ikke har rent mel i posen. Vil det mon lykkes at skaffe et nyt hjerte til mormor?

Det her er simpelthen gakket humor helt ud i det overdrevne. Hvis man kan godtage præmissen om at det bare er fuldstændig gakket, vil man garanteret ride med på bølgen og grine af alle de fuldstændig langt ude ting der sker i historien. Her er i hvert fald fuld skrue på actiondelen, og siderne vender nærmest sig selv i spændingen for at finde ud af om børnenes mission mon vil lykkes.

Bogen er sat med store typer og god linjeafstand, og egner sig godt til oplæsning for de 7+ årige og som selvlæsning for de 9+ årige læsere. Befri mormor er tredje selvstændige del af serien Befri, hvor der tidligere er udkommet Befri Sigurd og Befri Mister Chan, som også begge er anmeldt på Bogbotten.

Anmeldelsen er skrevet af Line Frømann Ehlers

Line er uddannet bibliotekar DB anno 2007 og har arbejdet som bibliotekar siden; først på Herning Bibliotekerne og siden 2017 på Skive Bibliotek. Hun elsker det gode gys, både for børn og voksne, og læser derfor meget i den genre. Hendes litterære interesser spænder dog vidt, så hun elsker også en god fantasyroman eller dystopi. Efter Lines liv er blevet beriget med to fantastiske børn, er hun helt naturligt også blevet interesseret i bøger for de allermindste, herunder billedbøger, letlæsningsbøger og højtlæsning - der læses generelt i uhyrlige mængder på hjemmematriklen. Line har anmeldt både børne- og voksenlitteratur flere steder bl.a. i Herning Folkeblad og flere steder på nettet.