Bølle flytter ind

‣ Forfatter: Åsa Karsin

‣ Illustrator: Åsa Karsin

‣ Oversætter: Kina Bodenhoff

‣ Forlag: Gyldendal

‣ Udgivelsesår: 2018

‣ Pris: 79,95

‣ Målgruppe:7 år

‣ Sidetal: 59

‣ ISBN: 9788702187625

Når jeg skal sove, plejer jeg at græde mig i søvn. Så meget ønsker jeg mig en hund.

Lea ønsker sig en hund mere end noget andet. Hun læser om hunde, drømmer om hunde og plager sine forældre om at få en hund. Og så sker det: Bølle flytter ind! Og nu skal både Lea og Bølle til at lære en masse om, hvordan dette her med at være hund og hundeejer fungerer.

Åsa Karsin har her skabt en fin og letlæst bog for den nye læser, der elsker hunde. Bogen kombinerer en sød fortælling om både det hyggelige og det sure ved at være dyreejer, med små nærmest fagbogsagtige indslag; et par sider fra Leas bog om hunderacer, tegninger af en masse af de ting, man skal anskaffe sig, når man skal have hund (som fx lorteposer) og lister over forskellige overvejelser, man bør gøre sig.

Illustrationerne er enkle blyantstegninger, der både supplerer og udvider teksten – ofte med tale- og tænkebobler, så vi bl.a. også får et indblik i, hvordan det mon er at være Bølle.

Det hele fungerer rigtig godt og giver på fin vis indblik i, hvad det indebærer at have en hund i familien. Bogen er meget velegnet til læsning på egen hånd af børn, der for nyligt har knækket læsekoden – teksten er meget lettilgængelig og delt i overskuelige bidder – men kan også sagtens læses højt for alle mindre børn, der interesserer sig for hunde.

Bølle flytter ind – Gyldendal

Anmeldelsen er skrevet af Maria Seebach

Maria er uddannet pædagog og arbejder som sådan i en vuggestue i Hørsholm. Maria har specialiseret sig i de 0-6årige og bl.a. beskæftiget sig med pædagogens valg, vurdering og brug af børnelitteratur i daginstitutionen – derigennem har hun fået et særligt fokus på, hvordan forskellige bøger præsenterer børnene for forskellige udtryk, både æstetisk og kulturelt. Maria har især interesse i bøger henvendt til aldersgruppen 0-6 år, dvs. hovedsageligt billedbøger med hovedvægt på billedsiden og mere eller mindre tekst.