Captain Marvel – legepladsens helte

‣ Forfatter: Colin Hosten

‣ Illustrator: Angela Capolugo, Michela Frare

‣ Forlag: Forlaget Carlsen

‣ Udgivelsesår: 2022

‣ Pris: 79,95

‣ Målgruppe:7+

‣ Sidetal: 22

‣ ISBN: 9788727013312

”Det er ikke i orden at lave sjov med nogen, fordi de falder,” sagde Captain Marvel. ”Alle snubler indimellem.” Hun hjalp Becky op på klatrestativets stige igen. ”Sommetider er det modigste, man kan gøre, at rejse sig igen, når man er faldet. Tro mig, jeg burde vide det. Jeg faldt mange gange, da jeg var på din alder. Men jeg rejste mig altid igen. Og se mig nu.”

Captain Marvel er på vej til hovedkvarteret for Avengers, da hun hører en flok børn råbe om hjælp. De er på en legeplads, hvor en pige er ved at falde ned fra et klatrestativ. Captain Marvel får reddet hende ned og får derefter en snak med pigen om, hvor vigtigt det er at tro på sig selv og blive ved med at kæmpe. Det viser sig dog at pigen faktisk var skurken Loke i forklædning, og han er ude efter en magisk sten som Captain Marvel har i sin taske. Det kommer til kamp mellem Captain Marvel og Loke, men Captain Marvel ender selvfølgelig med at få fanget Loke til sidst.

Bogen er en del af serien ”Carlsens læseboost”, som er bøger til de læsere, der har knækket læsekoden og leder efter en spændende historie. Bogen er ikke lixet, men ligger lidt til den svære side ift. letlæsning. Der er dog god linjeafstand og en fin typografi til letlæsning.

Bogen er illustreret i farver på næsten alle opslag af Michela Frare og Angela Capolugo i typisk tegneserie- og superheltestil med masser af action og kapow. Det bryder læsningen og giver næsten fornemmelsen af at læse noget der har været en film.

Sprogligt er bogen okay skrevet, men udover kampen mellem Captain Marvel og Loke er bogen lidt middelmådig rent handlingsmæssigt. Jeg er dog slet ikke i tvivl om at masser af små Marvel-fans vil tage bogen op udelukkende baseret på forsiden med Marvel-logoet øverst, og set fra den vinkel er der også en god del action og superhelte at komme efter.

Anmeldelsen er skrevet af Line Frømann Ehlers

Line er uddannet bibliotekar DB anno 2007 og har arbejdet som bibliotekar siden; først på Herning Bibliotekerne og siden 2017 på Skive Bibliotek. Hun elsker det gode gys, både for børn og voksne, og læser derfor meget i den genre. Hendes litterære interesser spænder dog vidt, så hun elsker også en god fantasyroman eller dystopi. Efter Lines liv er blevet beriget med to fantastiske børn, er hun helt naturligt også blevet interesseret i bøger for de allermindste, herunder billedbøger, letlæsningsbøger og højtlæsning - der læses generelt i uhyrlige mængder på hjemmematriklen. Line har anmeldt både børne- og voksenlitteratur flere steder bl.a. i Herning Folkeblad og flere steder på nettet.