Carl er gavmild

‣ Forfatter: Ida Jessen

‣ Illustrator: Hanne Bartholin

‣ Forlag: Høst og søn

‣ Udgivelsesår: 2018

‣ Målgruppe:2+

‣ Sidetal: 32

‣ ISBN: 9788763858908

Noget af det bedste i verden er at give en gave til nogen. Det er også rart at få en gave, men der er noget helt specielt ved at se glæden i et andet menneskes ansigt, når han eller hun modtager en gave.

Elefanten Carl vil gerne give sin mor en gave. Først skal hun gætte, hvad der er i æsken, og det er ikke helt let. Carls forventning stiger i takt med de mange gæt. Mor får en lille løve, som hun bliver glad for. Men så fortryder Carl. Det er ikke mors løve, det er Carls løve. Heldigvis har Carl en forstående mor.

Carl er gavmild er en fin, lille bog for de yngste om de begivenheder og følelser, man kan støde på i hverdagen. Bogen falder fint ind med de andre bøger i serien om Carl, og selvom serien ikke skiller sig ud fra mængden af hverdagsnære småbørnsbøger, så fungerer den alligevel. Måske fordi bøgerne ligger i fabelgenren. For alle børn kan forholde sig til en lille elefant i blå bukser, der fortryder at have givet sin bamse væk. Og mange forældre vil også kunne genkende en lignende situation.

Makkerparret Jessen og Bartholin supplerer hinanden godt, og Bartholins illustrationer i negativt rum danner en baggrund, der vil appellere til de helt små.

Carl er gavmild kan anbefales til vuggestuer og børnehaver og til de små boghylder i hjemmet, så fremtidens læsere kan få historierne fortalt i en tidlig alder.

Ida Jessen
Hanne Bartholin
Info om bogen på Høst & Søns hjemmeside

Anmeldelsen er skrevet af Janus Neumann

Janus er uddannet lærer og Cand. Pæd, i didaktik m.s.h.p. dansk med speciale i børne- og ungdomslitteratur. Janus har arbejdet på Skovshoved Skole i Gentofte siden 2002 og har i forlængelse af sin kandidatuddannelse holdt flere foredrag om børnelitteratur. Janus har en særlig interesse for den børnelitterære historie, den ironiske børnelitteratur og billedbøger.