Carl er gul

‣ Forfatter: Ida Jessen

‣ Illustrator: Hanne Bartholin

‣ Forlag: Høst & Søn//Rosinante & Co.

‣ Udgivelsesår: 2018

‣ Pris: 149,95

‣ Målgruppe:1+

‣ Sidetal: 32

‣ ISBN: 9788763853552

Elefanten Carl er for de allermindste. I denne lille, simple fortælling maler Carl med gul – og bliver selv lidt mere gul, end han bryder sig om.

 

Jessen og Bartholins Carl er så elskelig som altid – her i en ganske ung udgave. Jessens tekst er meget kortfattet; blot en enkelt sætning pr. opslag, der supplerer Bartholins fine, blide akvareller, som også fremtræder meget enkelt, men ikke desto mindre udtryksfuldt.

 

Carl er gul er en rigtig fin lille bog til børn i vuggestuealderen, der med et tydeligt børneperspektiv dykker ned i en øjebliksoplevelse af både barnets impulsive skaberglæde og den overvældende følelse af at være smurt ind i noget, man ikke kan få af. Bogen er oplæsningsvenlig, og egner sig godt til brug både én til én og i mindre grupper.

Anmeldelsen er skrevet af Maria Seebach

Maria er uddannet pædagog og arbejder som sådan i en vuggestue i Hørsholm. Maria har specialiseret sig i de 0-6årige og bl.a. beskæftiget sig med pædagogens valg, vurdering og brug af børnelitteratur i daginstitutionen – derigennem har hun fået et særligt fokus på, hvordan forskellige bøger præsenterer børnene for forskellige udtryk, både æstetisk og kulturelt. Maria har især interesse i bøger henvendt til aldersgruppen 0-6 år, dvs. hovedsageligt billedbøger med hovedvægt på billedsiden og mere eller mindre tekst.