Carl er sød

‣ Forfatter: Ida Jessen

‣ Illustrator: Hanne Bartholin

‣ Forlag: Høst & Søn//Rosinante & Co.

‣ Udgivelsesår: 2018

‣ Pris: 149,95

‣ Målgruppe:1+

‣ Sidetal: 32

‣ ISBN: 9788763853538

Elefanten Carl er for de allermindste og i denne lille, simple fortælling leger Carl med sin storebror, Albert.

 

Jessen og Bartholins Carl er så elskelig som altid – her i en ganske ung udgave, hvilket fremgår meget tydeligt i den begrænsede dialog:

Gummistøvler, siger Albert.

Dummidøvler, siger Carl.

Jessens tekst er meget kortfattet; blot en enkelt eller to sætninger pr. opslag, der suppleres af Bartholins fine, blide akvareller, som også fremtræder meget enkelt, men ikke desto mindre udtryksfuldt.

 

Carl er sød er en vældig fin lille bog til børn i vuggestuealderen, der med et tydeligt børneperspektiv dykker ned i et både kærligt og lidt drillende øjeblik mellem storebror og lillebror. Her er rigtig meget at genkende, især for et lille barn med en større søskende. Bogen er oplæsningsvenlig, og egner sig godt til brug både én til én og i mindre grupper.

 

Anmeldelsen er skrevet af Maria Seebach

Maria er uddannet pædagog og arbejder som sådan i en vuggestue i Hørsholm. Maria har specialiseret sig i de 0-6årige og bl.a. beskæftiget sig med pædagogens valg, vurdering og brug af børnelitteratur i daginstitutionen – derigennem har hun fået et særligt fokus på, hvordan forskellige bøger præsenterer børnene for forskellige udtryk, både æstetisk og kulturelt. Maria har især interesse i bøger henvendt til aldersgruppen 0-6 år, dvs. hovedsageligt billedbøger med hovedvægt på billedsiden og mere eller mindre tekst.