Da Carl havde det sjovt

‣ Forfatter: Ida Jessen

‣ Illustrator: Hanne Bartholin

‣ Forlag: Høst & Søn

‣ Udgivelsesår: 2013

‣ Målgruppe:2-5 år

‣ Sidetal: 36

Carl og far skal have en hyggedag, og allerede da Carl vågner i fars favn om morgenen, glæder han sig meget. Men først skal far arbejde, så skal han læse avis og ringe, og købe ind og, og, og… Og Carl kan ikke lide at vente. Da far endelig har tid, er Carl blevet helt udmattet af al den venten. Heldigvis ender det hele godt med sang og klippeklisterhygge alligevel.

Jessens tekst er enkel og kortfattet, let at læse op, og trækker sammen med Bartholins bløde og lette stregtegninger på fin vis både voksen- og barnelæser ind i det lille hverdagsdrama i Carls familie. Carls utålmodighed, frustration og voksende håbløshed emmer i al stilfærdighed ud fra fortællingens afdæmpede farvepalet, indtil forløsningen på de to sidste sider – med kram og hygge – endelig lader roen indfinde sig.

Fortællingen er et både smukt og vedkommende indblik i det lille barns store følelser, men efterlader mig dog med en smule uro – slutningen og forsoningen kommer lidt for let og jeg har ondt af Carl, der er blevet ignoreret og sat på hold en hel dag. Måske skyldes denne følelse dog blot, at jeg ikke har læst de øvrige bøger om Carl og hans familie – hvilket denne bog bestemt giver lyst til.

Hanne Bartholin: http://www.hannebartholin.dk/

Høst & Søn: http://www.hoest.dk/Books/9788763820806.aspx

Anmeldelsen er skrevet af Maria Seebach

Maria er uddannet pædagog og arbejder som sådan i en vuggestue i Hørsholm. Maria har specialiseret sig i de 0-6årige og bl.a. beskæftiget sig med pædagogens valg, vurdering og brug af børnelitteratur i daginstitutionen – derigennem har hun fået et særligt fokus på, hvordan forskellige bøger præsenterer børnene for forskellige udtryk, både æstetisk og kulturelt. Maria har især interesse i bøger henvendt til aldersgruppen 0-6 år, dvs. hovedsageligt billedbøger med hovedvægt på billedsiden og mere eller mindre tekst.