De bedste historier

‣ Forfatter: Jan Lööf

‣ Illustrator: Jan Lööf

‣ Oversætter: Birgitte ThielstCamilla SchierbeckJens Peder AggerLene Ewald HeselLotte KjeldskouvMich Vraa

‣ Forlag: Forlaget Carlsen

‣ Udgivelsesår: 2018

‣ Pris: 299,95

‣ Målgruppe:+3 år

‣ Sidetal: 301

‣ ISBN: 9788711692066

De bedste historier er en samling af 12 af den svenske forfatter og illustrator Jan Lööfs mest elskede klassikere. Der er bl.a. Min morfar er sørøver, Historien om det røde æble, Fang Fabian og fire historier om Pelle.

Jeg elsker Jan Lööf. Hans uhørt detaljerede og teknik-begejstrede illustrationer, der tydeligt har inspireret bl.a. Jakob Martin Strid, (se f.eks. det gennemskårne sørøverskib i Min morfar er sørøver). Og hans tilbagelænede historier, med de meget passive drenge og mænd, der bare bliver kastet ud i fantasifulde historier, der ofte og heldigt ender nøjagtig, hvor de begyndte.

Der er en underspillet humor, som jeg holder meget af og en detaljerigdom i illustrationerne, med et utal af maskiner, aber og andre dyr som både voksne og børn ikke vil få nok af.

Især Min morfar er sørøver og Historien om det røde æble er klassikere som man bør kaste sig ned i.

I Lööfs hjemland, har der været en del polemik om især Fang Fabian og Min morfar er sørøver, der begge uretfærdigt og helt fejlagtigt er blevet beskyldt for racisme. Derfor er de meget vanskelige at få fat i nu. Heldigvis er de så i denne lækre samling.

Samling af 12 af den svenske legende Jan Lööfs mest kendte klassikere. Hvis man ikke i forvejen har dem i sin samling, er denne bog en kærkommen og uundværlig begyndelse.

De bedste historier – Carlsens Forlag

 

 

Anmeldelsen er skrevet af Jakob Kragh

Er cand.mag. med et speciale om børnelitteratur. Jakob har gået på Forfatterskolen for Børnelitteratur; og det var kun med til at hans glæde over bøger til børn og unge bare voksede uhæmmet. Jakob har en forkærlighed for realisme, for sprogligt stramme og sprogligt flippede bøger. Og så har han siden han kunne sætte to ord sammen elsket de bedste rim og remser.