De sidste vind-ulve 1-3

‣ Forfatter: Camilla Wandahl

‣ Illustrator: Morten Solgaard Pedersen

‣ Forlag: Alinea

‣ Udgivelsesår: 2019

‣ Pris: 240,00

‣ Målgruppe:9+

‣ Sidetal: 63

‣ ISBN: 9788723539991

Her anmeldes alle tre bind i fantasyserien De sidste vind-ulve.

12-årige prins Will af Istrana er hovedpersonen i Camilla Wandahls De sidste vind-ulve. Vi følger Will, der i gave af sin fars rådgiver, Wills onkel Sir Cort, får nogle mystiske æg. Onklen påstår, at det er de sidste vind-ulveæg i verden. Vind-ulve er en helt særlig art ulv, som klækkes af æg, har vinger og knytter sig til én udvalgt person. Will er tilfældigvis i samme rum som æggene, da de klækker, og det viser sig, at han er knyttet sammen med vind-ulven i ægget, som han kalder Byrd. De to er nu bundet sammen af magi og kan høre hinandens tanker.

Det viser sig dog hurtigt, at der er ugler i mosen. Wills onkel Sir Cort har luskede planer om at overtage magten, og det passer bestemt ikke ind i hans planer, at en af vind-ulvene har knyttet bånd med Will. For vind-ulvene havde han tiltænkt sig selv som en del af magtovertagelsen.

Will og Byrd er derfor nødt til at flygte, og det bliver lang, og ikke mindst, en yderst farlig kamp at overvinde Sir Cort.

Trilogien om De sidste vind-ulve er et utrolig velskrevet brag af en fantasyfortælling. Camilla Wandahl formår virkelig at få skabt et univers, man nærmest kan se for sig, mens man læser, og det overnaturlige venskab mellem Will og Byrd er utroligt overbevisende beskrevet.

Illustrationerne af Morten Solgaard Pedersen bidrager på smukkeste vis til at underbygge handlingen i bøgerne. De er fyldt med farver, der er fuld fart over feltet, og det er nærmest som at se et stillbillede fra en rigtig god fantasyfilm nogle steder. Han formår både at få fremstillet vind-ulvene som virkelig bedårende hvalpe, og senere som stærke mytologiske væsner, og illustrationerne bevæger sig på et højt niveau. De vil være endnu en bonus for de læsere, der stadig gerne vil have lidt billeder med i teksten, når de læser.

Serien om De sidste vindulve er en del af Alineas Læseklub. Her befinder den sig på niveauet Rød Læseklub, som er næsthøjeste niveau til øvede læsere på mellemtrinnet. På Alineas hjemmeside kan man hente gratis opgaver til bøgerne.

Det kan godt være bøgerne er skrevet for børn, men jeg slugte dem alle tre i én køre, for jeg var bare nødt til at finde ud af, hvordan det mon ville gå. Der er drama til fingerspidserne, action for alle pengene og et helt suverænt plot. Der er ikke så meget andet at sige end: Hvad venter du på? Læs dem nu, før din nabo!

Bind 1 – En mystisk gave

Bind 2 – En falsk konge

Bind 3 – En svævende ø

 

 

 

Anmeldelsen er skrevet af Line Frømann Ehlers

Line er uddannet bibliotekar DB anno 2007 og har arbejdet som bibliotekar siden; først på Herning Bibliotekerne og siden 2017 på Skive Bibliotek. Hun elsker det gode gys, både for børn og voksne, og læser derfor meget i den genre. Hendes litterære interesser spænder dog vidt, så hun elsker også en god fantasyroman eller dystopi. Efter Lines liv er blevet beriget med to fantastiske børn, er hun helt naturligt også blevet interesseret i bøger for de allermindste, herunder billedbøger, letlæsningsbøger og højtlæsning - der læses generelt i uhyrlige mængder på hjemmematriklen. Line har anmeldt både børne- og voksenlitteratur flere steder bl.a. i Herning Folkeblad og flere steder på nettet.