De sultne

‣ Forfatter: Helle Perrier

‣ Illustrator: Felix Perrier

‣ Forlag: Krabat

‣ Udgivelsesår: 2022

‣ Pris: 249,95

‣ Målgruppe:9-13 år

‣ Sidetal: 179

‣ Sværhedsgrad: Lix 22

‣ ISBN: 9788794244558

”Et sted i skoven skratter et maskingevær. TA-TA-TA. Flere korte salver lyder efter hinanden. Nogen råber. Jakob ser nervøst i retning af lyde. Ruben rykker lidt tættere på.”

Det er skolepatruljerne fra egnens skoler, der er på en tredages lejrtur i en hytte i skoven. Et militært øvelsesområde ligger lige i nærheden, og der er øvelse netop, mens de ankommer.

Med på turen er en gruppe lærere, heriblandt sløjdlæreren Jørgen, der åbenbart har fået et myggestik, der er noget helt, helt galt med:

”Maven vrider sig. Han er sulten. Noget så sulten. Han halter over til køleskabet og flår døren op. Der ligger en halv pakke rullepølse, en dåse torskerogn og en flaske ketchup derinde. De fire skiver rullepølse stopper han i munden på en gang. Torskerognen graver han ud med fingrene og slikker i sig.

Han har fået en hang til kød, denne sløjdlærer.

Det er en zombie- og splatterroman til børn, der er fyldt med ulækre detaljer, mørke og uhygge, en lille smule kærlighed mellem Rebecca og Jakob (bliver det til et kys, dette år) og en jagt ud i natten, der er fyldt med uhygge.

Helle Perrier skriver til de læsere, der elsker fantasy på den splattede måde. Zombier og vampyrer kan man finde overalt. Her er de med på skolepatruljens tur. Det giver en spændingsroman, der helt sikkert har sin målgruppe.

 

Forfatteren, Helle Perrier

 

Anmeldelsen er skrevet af Bodil Christensen

Underviser på Læreruddannelsen i Aalborg, medlem af Kulturministeriets Børnelitteraturpris-komite, anmelder ved ”Efterskolen” og ”Dansk Pædagogisk Tidsskrift”, fast klummeskribent ved Nordjyske Stifttidende. Boglæser – af såvel skønlitteratur for børn som skønlitteratur for voksne. Bodil har været dansklærer i mange, mange, mange år – derfor er al læsning af alle tekster altid (næsten altid) læst med ”lærerblikket”: Hvad kan jeg bruge det til, hvem vil blive lykkeligere/ klogere/ dygtigere eller underholdt af dette? Denne erhvervsskade gør hende – som næsten alle dansklærere – til den fødte anmelder. Bodils børne favoritlæsning er billedbøger, bøger med billeder og så – i den anden ende af skalaen: Ungdomsbøger. Af voksenlitteraturen er favoritterne: Per Petterson, Erlend Loe, Karl Ove Knausgaard og andre gode forfattere.