Den anden bog om Maj & Mío

‣ Forfatter: Kirsten Sonne Harild

‣ Illustrator: Christian Højgaard

‣ Forlag: Carlsen

‣ Udgivelsesår: 2018

‣ Pris: 129,95

‣ Målgruppe:6+

‣ Sidetal: 102

‣ ISBN: 9788711900130

””Maj, er du vågen?” spørger mor og stikker hovedet ind. Maj sætter sig op i sengen og nikker. Mor ser bekymret ud. ”Det var Søren, der ringede. Mío var ikke i sin boks til morgen. De kan ikke finde ham. Du skal ikke være bekymret, siger han. Men han ville lige høre, om du ville komme og være med til at lede?” Maj springer forskrækket ud af sengen. Hjertet sidder oppe i halsen på hende. Jo, hun er da sikker på, at hun lukkede boksdøren, som hun skulle. Og hun tjekkede endda, før hun gik.”

I Anden bog om Maj & Mío har Maj fået part i hesten Mío sammen med den lidt ældre Katrine. De to piger kommer ikke altid helt godt ud af det med hinanden, og det går helt galt, da Mío en morgen er væk fra sin bås. Katrine er sikker på det er Majs skyld, men Maj er bare bange for, hvad der er sket med Mío. Er han blevet stjålet, eller er han faret vild et sted ude i skoven?

Lige så meget drama er der i anden historie i bogen, hvor både Maj og Katrine beslutter sig for at stille op til skolens ridestævne med Mío. Katrine er overbevist om, at Maj ødelægger hendes træning med Mío, og det gør Maj ret ulykkelig. Hun har heldigvis sin gode veninde Mira til at holde humøret oppe. Men hvordan mon det går til ridestævnet?

Ligesom Første bog om Maj og Mío, er også Anden bog om Maj og Mío rigt illustreret af Christian Højgaard, som med sine sort-hvide tegninger virkelig supplerer fortællingen godt. Illustrationerne er lækre, og især hestene er meget naturtro. Igen er jeg slet ikke i tvivl om, at enhver hesteglad pige vil falde for bogen, både på grund af de lækre illustrationer og den søde historie om Maj og Mío. Illustrationerne gør bogen ekstra let tilgængelig for selv de, der endnu ikke har prøvet at begive sig ud i en tykkere bog end den gængse letlæsningsbog. Her kan bøgerne om Maj og Mío bestemt anbefales – heste-og venindetemaerne vil også gøre sit til at holde den yngre læser fanget.

Serien om Maj & Mío har et par år på bagen, men Anden bog om Maj & Mío er en samling af de to sidste bøger i serien, som har fået et nyt lækkert cover.

Historierne om Maj og Mío er velfortalte og sprudlende. Det er virkelig en rigtig skøn hesteserie, som udover hestetemaet har nogle virkelig fine budskaber om venindeforhold og om det at stå ensom som helt ny i en anderledes by og om at turde stå ved den man er.

Bogen er velegnet til selvlæsning fra cirka 8 år, men kan bestemt også anbefales til højtlæsning for hesteglade piger fra cirka 6 år.

Anmeldelsen er skrevet af Line Frømann Ehlers

Line er uddannet bibliotekar DB anno 2007 og har arbejdet som bibliotekar siden; først på Herning Bibliotekerne og siden 2017 på Skive Bibliotek. Hun elsker det gode gys, både for børn og voksne, og læser derfor meget i den genre. Hendes litterære interesser spænder dog vidt, så hun elsker også en god fantasyroman eller dystopi. Efter Lines liv er blevet beriget med to fantastiske børn, er hun helt naturligt også blevet interesseret i bøger for de allermindste, herunder billedbøger, letlæsningsbøger og højtlæsning - der læses generelt i uhyrlige mængder på hjemmematriklen. Line har anmeldt både børne- og voksenlitteratur flere steder bl.a. i Herning Folkeblad og flere steder på nettet.