Den første bog om Maj & Mío

‣ Forfatter: Kirsten Sonne Harild

‣ Illustrator: Christian Højgaard

‣ Forlag: Carlsen

‣ Udgivelsesår: 2018

‣ Pris: 129,95

‣ Målgruppe:6+

‣ Sidetal: 96

‣ ISBN: 9788711900123

”Mor bliver ved. ”Men jeg vil lige fortælle dig lidt om den rideskole, der ligger her i området. Paradisheste. Den ser rigtig fin ud. Meget stor. Du kan få nye venner der. Møde andre hestepiger… andre heste.” ”Nej, mor. Der er altså kun én hest for mig i Paradis. Mulle.” Maj går ind på sit værelse. Det er stadig hårdt at tale om Mulle. Hun begynder altid at græde.”

Maj har mistet sin hest Mulle. Samtidig er hun og hendes mor flyttet til en anden by, og Maj ser ikke frem til at skulle starte i en ny klasse efter sommerferien og prøve at finde nye veninder, når hun samtidig sørger over tabet af sin elskede Mulle.

En dag, på en cykeltur, ser hun en nærliggende rideskole, og da et par piger stopper op og forsøger at overtale hende til at kigge ned på rideskolen en dag, bestemmer hun sig for at prøve. Det bliver starten på eventyret for Maj og hesten Mío, som hun kaster sin kærlighed på. Kærligheden er bestemt gengældt, men den ældre Katrine, som har part i Mío, bryder sig ikke om Maj, og da hun opdager at Maj og Mío faktisk fungerer rigtig godt sammen, bliver hun virkelig jaloux. Hun fortæller, at der hviler en forbandelse over Mío, og at ingen kan komme til at ride pænt på ham undtagen hende. Maj får dog gjort op med overtroen og viser, at hun har helt styr på Mío.

Det får virkelig Katrine til at se rødt, og hun forsøger på forskellige måder at sabotere det for Maj, så hun ikke har lyst til at komme på rideskolen mere. Heldigvis får den søde Mira overtalt Mai til at gå til Søren, lederen af rideskolen, og det hele ender godt.

Bogen er rigt illustreret af Christian Højgaard, som med sine sort-hvide tegninger virkelig supplerer fortællingen godt. Illustrationerne er lækre, og især hestene er meget naturtro. Jeg er slet ikke i tvivl om, at enhver hesteglad pige vil falde for bogen, både på grund af de lækre illustrationer og den søde historie om Maj og Mío. Illustrationerne gør bogen ekstra let tilgængelig for selv de, der endnu ikke har prøvet at begive sig ud i en tykkere bog end den gængse letlæsningsbog. Her kan bøgerne om Maj og Mío bestemt anbefales – heste-og venindetemaerne vil også gøre sit til at holde den yngre læser fanget.

Serien om Maj & Mío har et par år på bagen, men Første bog om Maj & Mío er en samling af de to første bøger i serien, som har fået et nyt lækkert cover.

Historierne om Maj og Mío er velfortalte og sprudlende. Det er en rigtig skøn hesteserie, som udover hestetemaet også har nogle meget fine budskaber om venindeforhold og om det at stå ensom som helt ny i en anderledes by og om at turde stå ved den man er.

Bogen er velegnet til selvlæsning fra cirka 8 år, men kan bestemt også anbefales til højtlæsning for hesteglade piger fra cirka 6 år.

Anmeldelsen er skrevet af Line Frømann Ehlers

Line er uddannet bibliotekar DB anno 2007 og har arbejdet som bibliotekar siden; først på Herning Bibliotekerne og siden 2017 på Skive Bibliotek. Hun elsker det gode gys, både for børn og voksne, og læser derfor meget i den genre. Hendes litterære interesser spænder dog vidt, så hun elsker også en god fantasyroman eller dystopi. Efter Lines liv er blevet beriget med to fantastiske børn, er hun helt naturligt også blevet interesseret i bøger for de allermindste, herunder billedbøger, letlæsningsbøger og højtlæsning - der læses generelt i uhyrlige mængder på hjemmematriklen. Line har anmeldt både børne- og voksenlitteratur flere steder bl.a. i Herning Folkeblad og flere steder på nettet.