Den lille gyserbutik og det nådesløse kildepulver

‣ Forfatter: Magdalena Hai

‣ Illustrator: Teemu Juhani

‣ Oversætter: Rene Semberlund Jensen

‣ Forlag: Vild Maskine

‣ Udgivelsesår: 2020

‣ Pris: 169

‣ Målgruppe:Børn i alderen 7-9 år

‣ Sidetal: 22

‣ ISBN: 9788772270012

”Ninni havde et problem. Faktisk havde hun to problemer. Eller egentlig TRE. Faktisk … Da Ninni havde indset, hvor mange problemer hun havde, besluttede hun sig til at lave en liste.

Ninnis problemer:

Jeg vil gerne have en ny cykel (mere end noget andet i verden)

Jeg har ikke penge til en cykel, men…..”

Sådan fortsætter listen et stykke endnu, men konklusionen er:

”Kan en 9-årig få et arbejde?”

Svaret er nej, men Ninni er en gæv ni-årig, der nok kan finde på noget.

Hun lander i en gyserbutik, hvor Teemu Juhani med stor opfindsomhed har tegnet varelageret. Der er ”Voodoo-dukker, køb to, få knappenålene med i købet!” Der er ”Heksens lægebog, ny let udgave”, ”Billige træben, slagtilbud til sørøvere” og meget andet.

Ninni kommer ind i butikken og møder en indehaver, der har fået kildepulver på sig. Nu må hun, sammen med Frode, der er helt grøn af spøgelsesslim, gå på opdagelse, og de redder efter mange oplevelser (eller: så mange oplevelser, man kan nå på 22 sider) indehaveren Hr Særmus fra at dø af grin. Og ja, Ninni får lov til at blive medhjælper i butikken.

Det er fantastisk fine illustrationer, der følger med teksten her. Og teksten er tilpas uappetitlig og lidt slimet, så mange børn vil sikkert finde den sjov.

Ninni er en kvik pige, der også kan følges i det næste bind i serien: ”Den lille gyserbutik og mysteriet om de forsvundne tænder.”

 

Links: Læs mere om forfatter og illustrator

 

Anmeldelsen er skrevet af Bodil Christensen

Underviser på Læreruddannelsen i Aalborg, medlem af Kulturministeriets Børnelitteraturpris-komite, anmelder ved ”Efterskolen” og ”Dansk Pædagogisk Tidsskrift”, fast klummeskribent ved Nordjyske Stifttidende. Boglæser – af såvel skønlitteratur for børn som skønlitteratur for voksne. Bodil har været dansklærer i mange, mange, mange år – derfor er al læsning af alle tekster altid (næsten altid) læst med ”lærerblikket”: Hvad kan jeg bruge det til, hvem vil blive lykkeligere/ klogere/ dygtigere eller underholdt af dette? Denne erhvervsskade gør hende – som næsten alle dansklærere – til den fødte anmelder. Bodils børne favoritlæsning er billedbøger, bøger med billeder og så – i den anden ende af skalaen: Ungdomsbøger. Af voksenlitteraturen er favoritterne: Per Petterson, Erlend Loe, Karl Ove Knausgaard og andre gode forfattere.