Diva og klamme Hugo

‣ Forfatter: Nina Sahl

‣ Illustrator: Lars Munck

‣ Forlag: Gyldendal

‣ Udgivelsesår: 2014

‣ Pris: 152,95

‣ Målgruppe:6+

‣ Sidetal: 31

‣ Sværhedsgrad: Lix 6/ Lettal 13

‣ ISBN: 9788702166903

Divas mor skal passe naboens babydreng Hugo. Det er Diva pænt irriteret over, for Hugo er nemlig temmelig klam. Han snotter ud over det hele. Han spiser ulækre ting på en ulækker måde. Han er i det hele taget ret ad.

Heldigvis er der inde bag snot og andre ulækkerhedder også en dreng, der måske også er en lille bitte smule sød. Altså kun en lille smule.

”Diva og klamme Hugo” er en læs-selv-bog for de allerførste læsere i første klasse. De læsere der har sluppet lydret-bøgerne og kan læse ord som affald, glasur, skovl mv. Det er ingen nem genre. Men ”Diva og klamme Hugo” formår faktisk at fortælle en helstøbt historie og samtidig være læsbar for de første læsere.

Bog for de første læsere i 1. klasse om Diva, der skal passe naboens ulækre baby Hugo, der ikke er bleg for at spise sand, orme og at aflevere kaskader af snot over alt. Men måske kan en snotunges kærlighed også være sød?

http://dingo.gyldendal.dk/Serieoversigt

Anmeldelsen er skrevet af Jakob Kragh

Er cand.mag. med et speciale om børnelitteratur. Jakob har gået på Forfatterskolen for Børnelitteratur; og det var kun med til at hans glæde over bøger til børn og unge bare voksede uhæmmet. Jakob har en forkærlighed for realisme, for sprogligt stramme og sprogligt flippede bøger. Og så har han siden han kunne sætte to ord sammen elsket de bedste rim og remser.