Donna finder hjem

‣ Forfatter: Merete Pryds Helle

‣ Illustrator: Charlotte Pardi

‣ Forlag: Carlsen

‣ Udgivelsesår: 2021

‣ Pris: 129,95

‣ Målgruppe:3+

‣ Sidetal: 40

‣ ISBN: 9788711987063

I den skønne billedbog, Donna finder hjem, fortæller Merete Pryds Helle og Charlotte Parti sanseligt og indlevende om, hvad der sker, når et kuld hundehvalpe skal ud i verden, forlade den hjemlige hundekurv, mor og søskende og finde nye hjem.

Donna har det rigtig godt hos sin mor og søskende, men en efter en forsvinder hendes søskende ud af syne. Hvor mon de skal hen? Pludselig er der alt for god plads i hundekurven, og det lokker Donna ud i den store verden, for hvad er det hvide udenfor?

Historien om hvad der sker, når hundehvalpe bliver sendt ud i verden for at finde nye hjem hos nye mennesker er sød og varm – og bare rolig. Donna ender lige der, hvor hun skal i en skøn familie: ”Så lægger hun sig i sofaen midt imellem dem alle sammen og føler sig lykkelig og hjemme som kun én gang før.”

Merete Pryds Helle fortæller sanseligt, legende og poetisk med flere gentagelser i den lille, men for Donna store, fortælling.

Charlotte Pardi bidrager med varme, udtryksfulde, farverige, indbydende og ikke mindst stemningsfulde illustrationer til fortællingen.

Der er intet i verden som en lille, nuttet, lysebrun hundehvalp med udtryksfulde øjne som Donna. Donna finder hjem bør kunne finde mange varme barnehjerter. Hjerter, der banker for at få en lille nuttet hundehvalp hjem og putte med ude i de små hjem.

Kan man anbefale en bog som Donna finder hjem til børn, når man ved hvilke følelser, den vil vække i mangt et barnesind? ”Åååååh – må jeg ikke godt ….?”

 

Billedbog, Donna finder hjem

 

Anmeldelsen er skrevet af Søren Fanø

Søren Fanø Søren er oprindeligt uddannet som lærer, cand.pæd. og Master i børnelitteratur og tidligere lektor i dansk ved VIA UC. Han har interesseret sig for børne- og ungdomslitteratur og formidlingen af den gennem mange år og er forfatter til både bøger og artikler om denne. Han har været tilknyttet indstillingskomiteen til Kulturministeriets Forfatterpris for børn og unge og Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris. Er særligt interesseret i den litteratur, der er rettet mod børn og unge i skolealderen, og som kræver formidling. Har en særlig svaghed for billedfortællinger i alle afskygninger.