Dr. Krank

‣ Forfatter: Bjarke Schjødt Larsen

‣ Illustrator: Simon Bukhave

‣ Forlag: alinea

‣ Udgivelsesår: 2018

‣ Pris: 160,00

‣ Målgruppe:10+

‣ Sidetal: 56

‣ Sværhedsgrad: Lix 13

‣ ISBN: 9788723527387

Dr. Krank er en vælg-selv-bog i Alineas Labyrint-serie. I bogen er man taget til fange hos den onde morder Dr. Krank. Og man skal forsøge at slippe væk, inden man bliver hans næste offer. I serien her vælger og styrer læseren selv handlingen.

Jeg har en 12-årig dreng, der ikke rigtig gider læse, men til gengæld er han vild med at spille computerspil og på den måde adskiller han sig ikke voldsomt for en stor del af hans jævnaldrende venner. Men han elsker vælg-selv-bøgerne, der taler direkte ned i hans gaming-dna.

Dr. Krank er klaustrofobisk, uhyggelig og effektiv. Og selvom den er en smule omstændeligt skrevet, kan den varmt anbefales som frilæsning til elever fra fjerdeklasse, der har en stor forkærlighed for spil.

Kan anbefales til frilæsning for de 10-årige og måske til undervisning i dansk.

Gysende vælg-selv-historie, hvor du står overfor dilemmaer, der enten vil redde dig – eller slå dig ihjel. Formen passer næsten perfekt til børn ( især drenge) med gaming i deres dna.

Forfatter Bjarke Schjødt Larsen

Alinea – Rød Læseklub

 

 

Anmeldelsen er skrevet af Jakob Kragh

Er cand.mag. med et speciale om børnelitteratur. Jakob har gået på Forfatterskolen for Børnelitteratur; og det var kun med til at hans glæde over bøger til børn og unge bare voksede uhæmmet. Jakob har en forkærlighed for realisme, for sprogligt stramme og sprogligt flippede bøger. Og så har han siden han kunne sætte to ord sammen elsket de bedste rim og remser.