Drageungen, Kampen om dragerne, 1

‣ Forfatter: Sara Ejersbo

‣ Illustrator: Kristian Eskild Jensen

‣ Forlag: Gyldendal - Læs løs

‣ Udgivelsesår: 2018

‣ Pris: 143 kr.

‣ Målgruppe:7-9 år

‣ Sidetal: 63

‣ Sværhedsgrad: Lix 10

‣ ISBN: 9788702258196

Det gælder det samme for alle dyr. Start tidligt. Leg med dem. Alt skal føles som en leg. Men I bestemmer.

Det er de gode råd, der kommer fra Meo til Rana og Sami, der sammen har stjålet et drageæg, og nu vil de opdrage og oplære en drage, der kan blive en vinder. Dragoner har det godt i kongeriget, hvor de bor.

Rana er fattig og arbejder med at muge ud hos dragerne. Sami er kongesøn, men han er den femte i rækken af sønner, så han har ikke mange chancer for at arve noget kongerige. Nu hjælpes de ad med at opdrætte drageungen Kato. Det er en svær og farlig opgave, for de har stjålet ægget, de mangler mad til dragen, de skal konkurrere for at bevise deres værd og der er i det hele taget mange farer, der lurer på en drageopdrætter.

Illustrationerne af Kristian Eskild Jensen er holdt i blå og brune og sorte nuancer. De sætter en fin middelalderstemning af uhygge og drageblod.

Spændende, det er drageseriens første bog. Med et lixtal på 11 lykkes det Ejersbo at fortælle en fremragende og fantastisk fortælling med flere højdepunkter undervejs på de 63 smalle sider.

Der kommer mange bøger i drageserien. Det er bare godt.

Sara Ejersbo – Gyldendal

Anmeldelsen er skrevet af Bodil Christensen

Underviser på Læreruddannelsen i Aalborg,Medlem af Kulturministeriets Børnelitteraturpris-komite, anmelder ved ”Efterskolen” og ”Dansk Pædagogisk Tidsskrift”, fast klummeskribent ved Nordjyske Stifttidende. Boglæser – af såvel skønlitteratur for børn som skønlitteratur for voksne. Bodil har været dansklærer i mange, mange, mange år – derfor er al læsning af alle tekster altid (næsten altid) læst med ”lærerblikket”: Hvad kan jeg bruge det til, hvem vil blive lykkeligere/ klogere/ dygtigere eller underholdt af dette? Denne erhvervsskade gør hende – som næsten alle dansklærere – til den fødte anmelder. Bodils børne favoritlæsning er billedbøger, bøger med billeder og så – i den anden ende af skalaen: Ungdomsbøger. Af voksenlitteraturen er favoritterne: Per Petterson, Erlend Loe, Karl Ove Knausgaard og andre gode forfattere. Favoritbørnelitteratur: