Drenge? Nej tak!

‣ Forfatter: Marie Duedahl

‣ Forlag: Straarup & Co

‣ Udgivelsesår: 2023

‣ Pris: 155,00

‣ Målgruppe:11+

‣ Sidetal: 56

‣ Sværhedsgrad: lix 5

‣ ISBN: 9788775926770

“Karl har da vist fået en ny hoodie,”
siger jeg.
“Og nye sneaks.
Hvem prøver han at score?”
Ida svarer ikke.
En rødmen breder sig
på hendes ansigt.
“Ida? Hvad sker der?
Er du ved at få feber?
Du ligner en tomat lige nu.”

Silje og Ida er bedste venner, eller det var de i hvert fald, lige indtil Ida forelsker sig i Karl fra syvende. Pludselig rykkes fokus væk fra pigernes symbiotiske venskab, og deres veje begynder så småt at skilles. Ida har kun øjne for Karl, hvorimod Silje absolut ikke ser andet i drenge, end at de er gode at mosle godt og grundigt med i frikvartererne. Da Silje forsøger at overtale Ida til at være sammen efter skoletid, sådan som de plejer, bliver hun blankt afvist. Umiddelbart føles det som en våd klud i ansigtet, men hurtigt finder Silje ud af, at alenetid faktisk også kan noget. Hun får besøgt både morfar og moster, der begge lever alene, men som har meget forskellige holdninger til drenge og kæresterier.

Bogen er en del af Straarup & Co’s letlæsningsserie Carpe, som består af fiktionsbøger til mellemtrinnet. Centrale temaer i serien er overgang fra barn til pubertet.

Det er en fin og velskrevet letlæsningsbog om det skæve tidspunkt, hvor drenge og piger pludselig begynder at se på hinanden som værende andet end trælse skabninger af det modsatte køn. Det er en fortælling om følelsen af at være udenfor det gode selskab og følelsen af at miste fodfæste for en stund.

Anmeldelsen er skrevet af Lonni Carlsen

Lonni er uddannet lærer og læringsvejleder og arbejder til daglig på Gildbroskolen i Ishøj. Hun underviser i udskolingen og er fagansvarlig for dansk på skolens læringscenter. Ydermere er hun beskikket censor i mundtlig og skriftlig dansk. Lonni har en særlig interesse for ungdomslitteratur samt grafiske romaner og billedbøger, der henvender sig til de ældste elever i folkeskolen.