Dronningen af intet

‣ Forfatter: Holly Black

‣ Oversætter: Randi Bjerre Høfring

‣ Forlag: CarlsenPuls

‣ Udgivelsesår: 2020

‣ Pris: 249,00

‣ Målgruppe:14+

‣ Sidetal: 384

‣ ISBN: 9788711917961

Dronningen af intet er bind 3 i serien: Folk of the Air. Serien består af Prinsen af
ondskab, Kongen af mørke og Dronningen af intet. Det er Holly Black, der er forfatter, og
man bør simpelthen have læst de første to bøger, inden man går i gang med denne sidste og afsluttende bog i serien.

”Hofastrologen, Baphen, studerede nøje stjernekortet og forsøgte at lade være med at fare sammen, da det så ud, som om den yngste prins af Elfhame ville blive tabt på sit kongelige hoved. Det var en uge efter prins Cardans fødsel, og nu blev han endelig vist frem for storkongen. De foregående fem arvinger havde han set med det samme, mens de stadig skreg, røde i ansigterne, over alt det nye og ukendte, men lady Asha havde frabedt sig kongens besøg, før hun følte sig passende restitueret efter fødslen.”

Sådan lyder det i prologen. Efter dette blik på prinsens første tid vender historien igen til Jude og hendes kamp for at få sin plads i Faerie tilbage. Har man læst de første bøger, så ved man, at Jude nu er landsforvist fra Faerie af storkongen. Storkongen er netop den prins, man møder i prologen. Jude har haft den tanke at Cardan, prinsen – og den nuværende konge, var forelsket i hende. Der er masser af rænkespil, skjulte motiver, ukendte farer, hemmelige gange og alt muligt mystisk at finde i denne bog.

Det er et magtspil, der er sat sammen med fine dialoger, gode beskrivelser og det er en herlig bog for fantasy-læsere.

Der er to veje at følge. Den ene fører til sejr. Det gør den anden ikke. Sådan er det med fantasy. Der er heldigvis en (hemmelig?) kontrakt med læseren om, at helten (og der er Jude) overlever.

Holly Black formår at fortælle fantastiske historier til sine læsere. Hun bruger alle platforme på de sociale medier, når hun skal nå ud til sine læsere.

Holly Black bor i et hus i New England sammen med sin mand, et antal katte og et hemmeligt bibliotek. Hun har skrevet virkelig mange bøger i genren fantasy, til young adult og til yngre læsere. Hun har også skrevet meget inden for graphic novels, noveller, horror, bidrag til antologier og alt muligt andet. Hun er virkelig produktiv, og hendes hjemmeside fortæller om et fantasy-univers, hvor hun selv er dronningen. Ikke af Intet, – men af Meget.

Forfatter Holly Black
Læseprøve af “Dronning af intet”

Anmeldelsen er skrevet af Bodil Christensen

Underviser på Læreruddannelsen i Aalborg, medlem af Kulturministeriets Børnelitteraturpris-komite, anmelder ved ”Efterskolen” og ”Dansk Pædagogisk Tidsskrift”, fast klummeskribent ved Nordjyske Stifttidende. Boglæser – af såvel skønlitteratur for børn som skønlitteratur for voksne. Bodil har været dansklærer i mange, mange, mange år – derfor er al læsning af alle tekster altid (næsten altid) læst med ”lærerblikket”: Hvad kan jeg bruge det til, hvem vil blive lykkeligere/ klogere/ dygtigere eller underholdt af dette? Denne erhvervsskade gør hende – som næsten alle dansklærere – til den fødte anmelder. Bodils børne favoritlæsning er billedbøger, bøger med billeder og så – i den anden ende af skalaen: Ungdomsbøger. Af voksenlitteraturen er favoritterne: Per Petterson, Erlend Loe, Karl Ove Knausgaard og andre gode forfattere.