El grande monetos

‣ Forfatter: Kasper Hoff

‣ Illustrator: Jan Solheim

‣ Forlag: Gyldendal

‣ Udgivelsesår: 2019

‣ Pris: 130,00

‣ Målgruppe:10+

‣ Sidetal: 140

‣ ISBN: 9788702257205

”Han savnede Bandana Boy, og han savnede Anna endnu mere. Hun havde ringet og skrevet flere gange, siden han flygtede fra hendes værelse, men han havde ikke svaret, og nu vidste han ikke, om de var venner mere. Det var så åndssvagt, det hele. Han havde lige kvalificeret sig til verdensmesterskabet. Han burde være mere lykkelig end nogensinde, men det var han ikke. Tværtimod. Han kunne ikke huske, at han nogensinde havde været så trist før.”

Kasper Hoff er her med El grande monetos, som er syvende bind af hitserien Gamerz.  Vi følger (især) supergameren Tim, der er med i Team Galaxy, et hold gamere der spiller på eliteplan.

Tim er nu blevet en stor stjerne, som nærmest ikke kan gå i fred på gaden, uden nogen vil have hans autograf. Han og holdet nærmer sig verdensmesterskabet, men noget er ikke helt som det skal være. For under træningen introducerer træneren en helt nyopfunden gamerbrille, som hurtigt viser sig at have underlige bivirkninger, når man bruger den. Holdkammeraten Bandana Boy går helt ned med flaget og ender med at blive taget af holdet under mystiske omstændigheder. Tim bliver nødt til at træffe et valg om
hvad der er vigtigst: Karrieren eller jagten på sandheden?

Bogen er rigt illustreret hele vejen igennem af Jan Solheim, der også har illustreret de forrige bøger i serien. Som i de forrige bøger er det virkelig lækre, farverige illustrationer der komplementerer teksten og udvider bogens univers for læseren.

Det mærkes tydeligt på jargonen bogen igennem, at Kasper Hoff selv spiller computer. Det gør hele plottet virkelig troværdigt som læser.
El grande monetos fortsætter den gode stil, serien hele tiden har haft. Det er spændende, det er actionfyldt, og dog er der stadig plads til lidt eftertænksomhed og dvælen ved, hvad der egentlig betyder noget her i livet. Store spørgsmål, men Kasper Hoff formår at levere det i sit sædvanlige fantastiske sprog, der sprudler af overskud og indgående kendskab til spiluniverset.

Alt i alt endnu en skøn bog i serien!

Anmeldelsen er skrevet af Line Frømann Ehlers

Line er uddannet bibliotekar DB anno 2007 og har arbejdet som bibliotekar siden; først på Herning Bibliotekerne og siden 2017 på Skive Bibliotek. Hun elsker det gode gys, både for børn og voksne, og læser derfor meget i den genre. Hendes litterære interesser spænder dog vidt, så hun elsker også en god fantasyroman eller dystopi. Efter Lines liv er blevet beriget med to fantastiske børn, er hun helt naturligt også blevet interesseret i bøger for de allermindste, herunder billedbøger, letlæsningsbøger og højtlæsning - der læses generelt i uhyrlige mængder på hjemmematriklen. Line har anmeldt både børne- og voksenlitteratur flere steder bl.a. i Herning Folkeblad og flere steder på nettet.