Emmas bog – Zombierne 2

‣ Forfatter: Magnus Nordin

‣ Illustrator: Lars Gabel

‣ Oversætter: Ilse M Haugaard

‣ Forlag: Gyldendal

‣ Udgivelsesår: 2015

‣ Pris: 255,95

‣ Målgruppe:12+

‣ Sidetal: 110

‣ ISBN: 9788702164442

“Zombierne – Emmas bog” er andet bind i en serie  af den svenske forfatter Magnus Nordin. I romanen giver han et bud på en verden, der ligner øen Gotland, hvor kun ganske få har overlevet en aggressiv virus. Den har forvandlet størstedelen af menneskene til frådende zombier, der sulter efter menneskekød.

I første bind prøver Elias at tage sig af lillesøsteren Emma, så godt han nu kan, efter at alt er lagt i ruiner af den altødelæggende zombievirus.

Søskendeparret kan ikke føle sig sikre nogen steder, og Emma har på det nærmeste opgivet at kæmpe mod de ustoppelige og umættelige zombier- for hvad kan det nytte? Zombierne vender alligevel tilbage igen og igen. “Zombierne: Elias bog” ender med at Elias og Emma kommer fra hinanden ved færgelejet i Kappelshamn.

Her i andet bind følger vi så Emma, der er på jagt efter sin bror. For alle døde i Kappelshamn. Alle på nær Emma og Sebastian. De løb ind i skoven og gemte sig. Da vi møder dem, sidder de i en forladt lade og venter på at solen skal stå op. Så snart det bliver lyst, må de af sted igen for at lede efter mad og et nyt skjulested. Det finder de og den blodige handling kan fortsætte! Og Emma skal også finde sin bror …

Man skal som læser, eller lærer, ikke tage bestik af, at “Zombierne: Emmas bog” er hurtigt læst. Den er bestemt ikke skrevet til de yngste elever, men er absolut velegnet til fri(tids)læsning for de lidt større elever. Og jeg kender flere drenge, der vil føle sig tiltrukket af det blodige og dramatiske indhold. Og af at bogen er hurtigt læst.

Bogen er på fremragende vis illustreret af Lars Gabel. Hans meget levende illustrationer understøtter på bedste vis læsningen. Især hans fremstilling af zombierne, med stikkende røde og døde øjne, kan få de små nakkehår til at rejse sig. De ekspressive,  mørke og skræmmende illustrationer passer perfekt til Magnus Nordins dystre og intense fortælling.

I forhold til første bind får læseren i “Zombierne: Emmmas bog” betydelig mere tekst for pengene. Lidt romantik er der også blevet plads til og endnu mere Lars Gabel. Det er romanen absolut ikke blevet kedeligere af!

På svensk er serien nået til bind 4.

http://larsgabel.blogspot.dk

https://www.dr.dk/tv/se

 

Anmeldelsen er skrevet af Søren Fanø

Søren Fanø Søren er oprindeligt uddannet som lærer, cand.pæd. og Master i børnelitteratur og tidligere lektor i dansk ved VIA UC. Han har interesseret sig for børne- og ungdomslitteratur og formidlingen af den gennem mange år og er forfatter til både bøger og artikler om denne. Han har været tilknyttet indstillingskomiteen til Kulturministeriets Forfatterpris for børn og unge og Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris. Er særligt interesseret i den litteratur, der er rettet mod børn og unge i skolealderen, og som kræver formidling. Har en særlig svaghed for billedfortællinger i alle afskygninger.